Yasemin Boran

Güçlü rüzgarları arkanıza alın

6 Mayıs 2004
Bugün sürpriz değişim rüzgarları sert esebilir ve son derece etkileyici olabilir. Ancak bütün bu değişim etkilerini son derece yapıcı ve yükseltici bir biçimde kullanmak mümkün. Bunun için sabırlı davranmak ve duygularınızda değişiklik yapmanız gerekiyor. Özellikle Yay, İkizler, Başak ve Balık burçlarının ilk on günlük devresinde doğanlar bugün son derece yoğun duygular içine girecekler. Bilinçaltının derinlerinden yükselen değişim arzuları sizi zorluyor ve içsel olarak farklı yerlerde bulunmak veya daha başka işler yapmak istiyorsunuz. Şayet içinizden yükselen istekler doğrultusunda harekete geçerseniz ve olaylar sizi zorlamadan kendinizle ilgili değişiklikleri yapmayı başarabilirseniz, bu güçlü esen rüzgarı arkanıza almış olacak ve yükseleceksiniz.

Nasıl yürüyeceksiniz (2)

Yürümek; hem kolay, hem de son derece etkili bir meditasyon yöntemidir. Tabii bu yürüyüş çarşı, pazar dolaşmak veya spor olsun diye yürüyüşe çıkmak şeklinde yapılan bir yürüyüş değildir. Dikkatiniz adımlarınızda olmalı ve dış dünyanın dikkati dağıtan bütün etkilerine kendinizi kapatmış bulunmalısınız. Yani bütün dikkatinizi bedeninize odaklamalısınız.

Bedeniniz, dış dünya ile iç dünyanın arasındaki köprüdür. Bedeniniz aracılığı ile dış dünyanın bilgilerini içselleştirirken, iç dünyanızdan yükselen bilgileri de şuur seviyesine taşıyarak gelişirsiniz. Yürümek, bedeninize dikkatinizi yoğunlaştırmanın en kolay yoludur. Tüm dikkatinizi adımlarınıza yönelteceksiniz. Adımlarınızı sayın. Ayrıca sayılar çok önemlidir. Adımlarınızı sayarken aldığınız soluğa dikkatinizi yöneltin.

Adım atarken bacaklarınızı, yürüyüşünüzün nasıl olduğunu hissedeceksiniz ve aynı anda nefesinizin adımlarınızla ahenk içinde bulunmasını sağlayacaksınız. Sadece soluklarınızı izleyin. Tıpkı yürüdüğümüzün farkında olmadan yürümek gibi soluklarımızın da farkında değiliz. Bu çalışma sizin farkındalığınızı yükseltirken, bilincinizin de yükselmesini sağlayacak. Sadece nasıl soluk aldığınızı bileceksiniz. Kısa veya uzun nefesler, derin soluklar, yumuşak ve hafif nefesler mi, alıyorsunuz? Nefeslerinizi adımlarınıza uydurun. Adımlarınızı ve soluklarınızı sayın. Soluk alırken iki adım atıyor ve soluk verirken üç adım atıyor olabilirsiniz. Soluk alış sayınız ile veriş arasında farklılık olabilir. Soluklarınızı değiştirmeyin, sadece bilin. Şimdi bundan sonraki adıma geçebilirsiniz. (Yarın devam edecek)

Çok farklı bir deneyim

Zorlayıcı bir yapınız var. Aslında duygusal, hassasiyeti yüksek, aşık olma yeteneği olan birisiniz. Ve sözünü ettiğiniz kişiye çok aşık olduğunuzu, onun da önceleri size aşık olduğunu belirtmişsiniz. Fakat sonra sizi terk etmiş, tekrar birlikte olup olamayacağınızı soruyorsunuz. Siz ilişkinizi kendiniz çok güzel sorgulamış ve büyük ölçüde anlamışsınız. Doğum anında mutluluk evinde duran Uranüs, hem nasıl mutlu olacağını bilen biri olduğunuzu, hem de mutluluk anlayışınızı değiştirebilme potansiyeline sahip olduğunuzu gösteriyor. Tabii aşk anlayışınızı da. Değişim ihtiyacı duyan birisiniz. Şu anda kendinizi mutsuz hissediyorsunuz ama bu duyguya çok fazla kapılmayın. Fakat bu durum kendinizi keşfetmenize yardımcı oluyor. İlişkiye bakış açınız ve evliliğiniz sırasında ortaya koyduğunuz davranışlar onu fazlasıyla yormuş. İkinizin doğum haritasında yıldırım aşkını işaret eden etkiler var. Ancak bu aşk her ikinize de çok fazla şey öğretmiş ve misyonunu tamamlamış. Bu ilişkinin yeniden başlaması için zorlamayın. Çünkü sorduğunuz kişi şu sıralarda değişim süreci içinde bulunuyor ve sizin tanıdığınız kişiden daha farklı biri olacak.

RUMUZ: MUTLULUK ZOR
Yazının Devamını Oku

Sorunlar fırsatlara dönüşecek

5 Mayıs 2004
Bugün Jüpiter Başak burcundaki geri gitme hareketini durduruyor ve sonra ilerlemeye başlayacak. Fakat bugün duruyor olması, Jüpiter’in sembolize etmiş olduğu tüm özelliklerin görünür hale gelmesine neden olacak. Jüpiter, gezegenlerin en büyüğü. Astronomide dev gezegen olarak anılırken astrolojik açıdan büyüteç özelliklerini sembolize ediyor. Üstelik Başak burcunun özelliklerini büyütüyor ve bugün bu özelliklerin en fazla açığa çıktığı gün. Seçici Başak, sistem ve hizmet sektörünü sembolize ediyor. Jüpiter, Başak burcunun özelliklerini büyütürken, hizmet sektöründe sorunların ortaya çıkmasına ve sistemle ilgili bazı karışıklıkların büyümesine neden olabilir. Fakat Satürn’ün uyumlu etkisi, disiplin ve sabır göstererek, bütün sorunların aşılarak fırsata dönüşmesini sağlayacak.

Yürüyüş meditasyonu (2)

Bu arkadaşım reklam sektöründe çalışan bir metin yazarı. İdi desem daha iyi olacak. Zira kariyerinin üst noktasında istifa edip Marmaris’e yerleşti. Evet, Melek Sarı aynen şöyle diyor; ‘Bir metin yazacağım zaman yerimde oturamam. Oturursam yazamam. Hemen çalıştığım yerden çıkıp yürümeye başlarım. Kaç kilometre yürüdüğümün hiç önemi yoktur. Zaten o sırada adımlarımı saymaktan başka bir şey düşünmem. Sonra yürürken enerjim yükselmeye ve zihnim müthiş bir biçimde çalışmaya başlar. İyice yükseldiği anda hemen kalem kağıdı çıkartır ve oracıkta aklımdan geçenleri yazmaya başlarım.’’ Yürüyüş meditasyonunu farkında olmadan pek çok insan uyguluyor. Açık havada yürümek birikmiş elektriğin boşalmasına yardımcı olur. Fakat zihinsel olarak bir konuya takıldığınız zaman veya bir çözüm arayışı içinde bulunduğunuz zaman, dışarı çıkabilecek durumunuz yoksa bulunduğunuz yerde, eviniz veya iş yerinizde adımlarınızı sayarak yürürsünüz. Bunun en tipik örneğini mahkumlar sergiler. ‘Volta atmak’’ şeklinde tabir edilen yürüyüşü yaparlar. Yürüyerek bilincinizi en yüksek düzeye getirebilirsiniz. Tüm dikkatinizi adımlarınıza ve ayağınızın altındaki yere odaklamalısınız. Bacaklarınızı ve ayaklarınızı hissetmelisiniz. Bastığınız yerin titreşimlerini hissedecek kadar yoğunlaşmalısınız. Bu yürüyüş için mekan pek önemli değildir. Önemli olan sizin bilincinizin uyanıklık içine girmesi için yeterli istek ve dikkate sahip olmanızdır. İsteğiniz yüksek olduğu zaman bir noktaya odaklanmak daha kolaydır. (Yarın: Nasıl yürüyeceksiniz)

Mektuplar

Adana’dan Fatma Manaşırlı gördüğü ilginç rüyayı soruyor. Öncelikle rüyalarda görülen semboller büyük oranda kişiye özeldir. Rüyanın anlamı, genellikle gören kişi tarafından bilinir. Bu bilme hali rüyadan uyandığınız anda içinizde duygu olarak uyanır. Fakat daha sonra unutursunuz. Şimdi rüyanın ardından içinizde uyanan duyguyu hatırlamaya çalışın. Ayrıca içine doğduğunuz kültürün sembolleri de sadece o kültürü yaşayan kişiler için anlamlıdır. Özellikle gördüğünüz karga motifi çok önemli. Önce kaynın ve komşunuz karga tarafından kovalanmış, daha sonra siz içeri girdiğiniz zaman size saldırmış. Karga, çok uzun ömürlü olduğu için bilgeliği ve bilgiyi sembolize ediyor. Kaynınız ve komşunuz öğrendiklerinden rahatsız olacaklar fakat siz gizlice oraya gittiğiniz için aslında öğrenmeniz gerekmeyen şeyler öğrenebilir ve bundan zarar görebilirsiniz. Her şeyi öğrenmeye ve sizinle ilgisi olmayan bilgilere ulaşmaya çalışmayın. Nişanlınızın o sırada bulunmaması haberdar olmayacağını gösteriyor.
Yazının Devamını Oku

‘Ay Tutulması’ kitleleri etkileyecek

4 Mayıs 2004
Bugün ‘Ay Tutulması’ meydana geliyor. Türkiye saatiyle 23:30’da meydana gelecek ‘Ay Tutulması’ önemli. Çünkü 8 Kasım 2003 günü gökyüzünde Davud’un Yıldızı olarak tanımlanan altı köşeli yıldızı tetikliyor. Ayrıca ertesi gün altı köşeli yıldız tamamen bozulmadan yıldızın bir köşesinde Ay Tutulması meydana gelmişti. Şimdi bugün meydana gelen ‘Ay Tutulması’ Kasım’daki tutulmanın tam zıt konumunda oluşacak. Bugün Akrep burcunda meydana gelecek ‘Ay Tutulması’ Kova burcundaki Neptün’den sert etkiler alıyor. Bu tutulmadan en fazla etkilenecek olanlar 6- 9 Kasım günleri arasında doğanlar ile 3- 7 Mayıs günleri arasında doğmuş olanlar. Şuur düzeyine yükselen değişim ihtiyaçlarını anlayabilirlerse, olayların zorlayıcı etkileri ile karşılaşmazlar. Aslında ‘Ay Tutulmaları’ kişilerden daha çok kitleleri, kitlesel değişimi işaret ediyor.

Ay Tutulmalarının etkisi

Ay Tutulmaları, Güneş Tutulmalarından daha farklı bir etkiye sahip. Astrolojik açıdan Ay bilinçaltını sembolize eder. Güneş’in gökyüzünde göründüğü bir sırada Ay tarafından örtülmesi bilinçaltının görünür hale gelmesine ve halkın bilinçaltından yükselen ihtiyaçlarıyla karşılaşmalarına neden olabilecek olayları işaret eder. Dolunay esnasında meydana gelen bu gökyüzü fenomeni, Dünya’nın Ay ile Güneş arasında kalması ve her iki kuvvetin zıt yönlerden dünya üzerine baskı yapması sonucu açığa çıkan kozmik enerji son derece etkileyicidir. Astrolojik açıdan Ay’ın görülmediği tutulma sırasında Dünya ön plana çıkar. Yani dünyada yaşayan insanların ortak bilinçaltı görünür hale gelir. Ay Tutulmaları insanların üzerinde özellikle kitlelerin bilinçaltında birikmiş olan enerjinin serbest kalmasına neden olur. Bunun sonucunda karmaşa ve karışıklıklar meydana gelir. Çünkü bilinçaltında neleri biriktirmiş olduğumuzun pek farkında olmadığımız için açığa çıkacak olan enerjinin yönünü tayin etmek de zordur. 4 Mayıs günü Meydana gelen Ay Tutulması, Neptün’den sert etkiler alıyor ve bütün dünya ülkelerini etkiliyor. Endişeler yüzünden yanlış yorumlar ve yanılgılar içine girilebilir, para veya mal kaybı olabilir. Buna bağlı olarak zehirlenmeler, intiharlar, kimyasal atıklar, ilaç sanayi ve hava kirliliği ile ilgili karışıklıklar ortaya çıkabilir. Tutulma sırasında bilinçaltının derinlerinden yükselen korkular açığa çıkabilir ve altı aylık süreç içinde halk korkularıyla yüzleşebilir.

Ay Tutulmasından korunma çalışması

Bugün çok önemli işler yapmayın. Yeni girişimlerinizi sonraki günlere saklayın ve alışılmış işlerinizi gün boyu sürdürün. Akşam yemeğinde ağır yiyeceklerle karnınızı tıka basa doldurmayın. Ilık bir duş alın, üzerinize rahat ve temiz bir kıyafet giyin ve saat 23:20’de Ay Tutulması çalışmasına başlayın. Rahat bir şekilde oturun ve gevşeyin. Derin soluklar alarak kolayca gevşeyebilirsiniz. Sonra imajınızda bir kılıç yaratın ve zihninizde tam karşıdan başlamak üzere çepeçevre ışıklı bir daire çizin. Bu ışıklı dairenin genişleyip büyüdüğünü ve bir balon gibi sizi tamamen sardığını zihninizde canlandırın. Sevdiklerinizi düşünün ve bu ışıklı kozanın içine alın. Sonra hep birlikte kaynaştığınızı ve giderek büyüdüğünüzü hayal edin. Bütün dünyayı ve evreni saracak kadar genişlediğinizi düşünün. Evrenin ritmiyle bir, uyum ve ahenk içinde titreştiğinizi hissedin. Sonra küçüldüğünüzü, ışıklı kozanın içindeki sevdiklerinizin geldikleri gibi gittiğini düşünün. Işıklı balonun başlangıçtaki ışıklı daire şeklini aldığını düşünün ve kılıcınızla bu daireyi silin.
Yazının Devamını Oku

Bugün neler olacak

3 Mayıs 2004
Merkür ile Venüs arasındaki uyumlu ilişkiler, düşüncelerin güzel ifade edileceği, son derece hareketli ve enerjik görüşmelerle dolu bir gün olacağını işaret ediyor. Mars’ın güçlü etkileri fikir akışının hızlı olacağını ve çok çeşitli konulara kolay uyum gösterileceğini işaret ederken aynı zamanda bugün değişen duyguların farkına varabilir, geleceğe yönelik isteklerinizi uygun biçimde değiştirebilirsiniz. Terazi burcundaki Ay, Merkür, Venüs, Mars ve Pluto’yu uyumlu etkiliyor ve bu gezegenlerin özelliklerinin açığa çıkacağını gösteriyor. Uyum, ahenk ve dengenin sağlanması için alınan kararlar ve isteklerde değişiklikler yapılabilir.

Yürüyüş meditasyonu

Sahip olduğumuz tüm yetenekler gibi yürüme yeteneğimizi de farkındalığımızı yükseltmek, beden, zihin ve dünya bağlantısını gerçekleştirebilmek için kullanabiliriz. Doğanın canlandığı böyle bir dönemde yürüyüş meditasyonunu uygulamak için parklara çıkabiliriz. Ancak, yürüyüş meditasyonu yaparken dikkatinizi doğaya, çevrenize değil, kendinize yönelteceksiniz. Yani adımlarınıza...

Kaç kişi, yürürken yürüdüğünün farkına varır? Ancak, engebeli bir yolda düşme tehlikesi varsa, adımlarınıza dikkat edersiniz, o kadar... Bunun dışında ne adımlarınız, ne bacaklarınız, ne de bedeninizi hissetmezsiniz bile. Halbuki farkındalık, önce zihinsel olarak bedeninizin farkına varmakla başlar. Sonra bedeninizle birlikte çevrenizin de farkına varabilmelisiniz. Ve bütün bunları yapmak anlatıldığı kadar kolay değildir. Farkındalığı yükseltip bilinç kapılarını açabilmek için kişinin belirli bir metodu uygulaması gerekir.

Ne yazık ki, günümüz insanı, doğal yeteneklerini öğrendiği kurallar ve şartlanmalar duvarının arkasına gömdüğü için artık bu yeteneklerini bazı metodları uygulayarak uyandırabiliyor.

Şimdi, ‘bunun ne çeşit bir faydası var’ diyebilirsiniz. Hemen aklıma gelen bir arkadaşımın farkında olmadan yürüyüş meditasyonunu nasıl yaptığı aklıma geldi. Üstelik tamamen içsel bir itilimle uyguladığı yöntemi yarın anlatacağım. (Yarın yürüyüş yöntemi)

Astrolojik ilişkiler

SİBEL SÖNMEZ Çok zor bir dönemden geçtiğinizi yazmışsınız. Astrolojik açıdan sizi değişime zorlayan etkiler zaten görülüyor. Ayrıca eşinizin doğum haritasında da güçlü etkiler almış olduğu anlaşılıyor. Aslında bu bir değişim süreci fakat siz hem kendisini, hem de eşini zorlayan bir yapıya sahip, sezgileri kuvvetli, son derece kararlı ve disiplinli birisiniz. Fakat hayatı yönetirken, hayatın sizi yönetebileceğini öğrenmek sizi çok fazla zorlamış olmalı. Aslında güzel düşünen ve düşündüklerini güzel ifade eden birisiniz. Fakat bir süredir endişe ve kuruntulu düşünceler içine girmiş olmalısınız. Neptün düşüncelerinizi ve hayallerinizi tetiklemiş. Aslında bu enerjiyi ilham ve yaratıcılık şeklinde kullanabilirsiniz, içinde bulunduğunuz zorlayıcı şartlardan sıyrılacaksınız. Ayrıca bir türlü konsantre olamayış nedeniniz de dikkatinizin kendi içinize yönelmiş olmasından kaynaklanıyor. Aslında şu sıralarda sürpriz fırsatlar döneminde bulunuyorsunuz. İyi düşüncelerinizi yükseltin ve şimdiye kadar yaşadıklarınızın anlamını bulmaya çalışın. Çünkü hiçbir şey boşuna ve anlamsız değildir. Üstelik sizin anlayabilme düzeyiniz yüksek. Fakat kendinizi endişelere kaptırmış olduğunuz için zorlanıyorsunuz. Bu sene sizin için yenilenme ve çıkış dönemi olacak. Dikkatinizi kendi içinizden dışarı yöneltin. Böylece fırsatları da görebileceksiniz.
Yazının Devamını Oku

Yaratıcı enerji açığa çıkıyor

30 Nisan 2004
Bugün Başak burcundaki Ay, zıt burçta bulunan Balık’taki Uranüs’ü tetikliyor. Keşifler, yenilikler, özgürlük, elektrik ve elektronik, skandallar, marjinal, sıra dışı ve uzayı sembolize eden Uranüs, Ay tarafından tetiklendiği zaman sembolize ettiği bütün özellikler açığa çıkıyor. Sürprizler bugün değiştirici olabilir ve özellikle mobil burçlar olan Başak, Balık, İkizler ve Yay burçlarının ilk on günlük devresinde doğanlar, sürprizlerden etkilenebilirler. Gökyüzünün bu konumu aynı zamanda yaratıcı enerjinin açığa çıkacağını işaret ediyor. Şayet dikkatinizi yaratıcılık gerektiren çalışmalara yöneltebilirseniz, müthiş eserler ortaya koyabilirsiniz. Hatta daha önce bir türlü çözemediğiniz bir probleminiz varsa, bunu anlamak için yoğunlaşmanın tam zamanı. Üstelik aynı anda hem Jüpiter, hem de Satürn uyumlu etkileriyle işinizi kolaylaştıracak ve başarı şansınızı arttıracak.

Gerilim anında uygulanacak bir yöntem

Son derece hızlı bir gelişim süreci içinde bulunuyoruz. Yaşadığımız ortam her geçen gün biraz daha daralıyor ve artık nefes alamıyormuş duygusu içine giriyoruz. Toplu yaşamın getirdiği kolaylıklar aynı zamanda pek çok zorluğu da beraberinde getiriyor ve en önemlisi artan elektriğin artık bedenimizden taşıp farkında olmadan saldırgan, kolay öfkelen insanlardan oluşan bir kalabalık içinde yaşıyoruz. Aslında hepimiz bu durumun farkındayız fakat düşünecek o kadar çok şey ve bitirilecek iş var ki, ‘gün yetmiyor’ duygusu içinde yaşarken ne kendimizi, ne de çevremizi düşünemiyoruz. Kendimizi rahatlatacak ve gevşetecek bir şeyler yapmak aklımıza gelmiyor. Taa ki, sağlımız bozulana kadar. Ancak o zaman düşünmeye başlıyoruz. Halbuki sağlığımız yerindeyken kendimize ve bedenimize iyi davranmalı ve kendimize nefes alma süreleri tanımalıyız. Hiç olmazsa haftada bir gün kendinize izin verin. Sevdiğiniz konularla ilgilenen ve şehrin kalabalığının dışına çıkın. Şimdi bahar. Park veya ormana gidin. Yaşam enerjisinin bol olduğu doğanın içinde kendinizi unutarak yürüyüş yapın. Bitkilerin güzelliğini içinize çekin. Derin nefesler alarak sadece doğayı hissedin. Gün içinde kendinizi çok gergin hissettiğiniz zaman hemen bulunduğunuz ortamı terk edin ve kendinize beş dakika ayırın. Dışarı çıkın ve gökyüzüne bakın. Bu bakış kendinizi unutarak ve sadece gökyüzünün renklerini ayırt edecek dikkatli bir bakış olsun. Sonra gökyüzünün rengini içinize çektiğinizi düşünerek derin bir soluk alın. Soluğunuzu verirken içinizdeki sıkıntıyı dışarı bıraktığınızı düşünün ve bu nefesi üç kez tekrarlayın. Şimdi kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Güne devam edebilirsiniz.

Kadın filozoflar

Tanrıçalar döneminden sonra başlayan Tanrılar döneminde kadının evin dışındaki bütün konulardan soyutlandığını görüyoruz. Hatta sadece eve kapatılmakla kalmayıp erkeklerin büyük bir baskısıyla karşılaştığını anlıyoruz. Özellikle Avrupa’da bir çeşit işkence düzeyinde uygulanan baskılar Ortaçağ ve hatta Rönesans dönemine kadar bütün şiddetiyle devam ediyor. Aslında Rönesans döneminde kadına uygulanan baskılar yumuşasa bile izlerini bugün hala sürdürmeye devam ediyor. Baskının yarattığı başkaldırı ise çeşitli biçimlerde ortaya çıkıyor. ‘Kadın Filozoflar’ kitabında ‘Marit Rulman’ Antikçağ’dan Aydınlanmaya kadar kadını inceliyor ve literatüre adını yazdırmış olan kadınları tek tek inceliyor. ‘Kabalcı Yayınevi’nden çıkmış olan bu kitap hem tarihin akışı içinde geçişleri işaret ederken, hem de kadınların tarihin gelişim süreci içindeki rollerini vurguluyor. Tarih, felsefe ve kendinizi merak ediyorsanız, bu kitabı değerli bir kaynak olarak tavsiye edebilirim.
Yazının Devamını Oku

Sürprizlere hazır olun

29 Nisan 2004
Günün ilk yarısı kendinizi veya yaptığınız işlerle ilgili bazı değişiklikler yaparak geçireceksiniz. Daha önce belirlediğiniz ve bir türlü harekete geçemediğiniz konularla ilgili ilginç gelişmeler meydana geliyor. Şimdi yarım bıraktığınız işleri tamamlamak için uygun koşullar oluşuyor. Fırsatları değerlendirmek için harekete geçin. Başlamak istediğiniz ve bir türlü başlayamadığınız ne varsa, isteklerinizi görünür hale getirebileceğiniz bir dönem. Özellikle Ateş ve Hava burçları için hareketli bir gün. Öğleden sonra ise Toprak ve Su burçları harekete geçiyor. Öğleden sonra Ay Başak burcuna giriyor. Akşama doğru Ay, Uranüs’ü tetikleyecek. Sürpriz durumlar ortaya çıkabilir. Ani gelişmelere karşı hazırlıklı olun.

Kıyameti işaret eden yıldızlar

Gökyüzünde alışılmadık bir yıldız görüldüğü zaman insanlar bunu hemen ‘Kıyamet habercisi’ olarak yorumluyorlar. Son günlerde ‘Marduk’ denilen Sümer Tanrısı’nın adının verildiği yıldızla ilgili yazılan kıyamet senaryolarının sadece bu zamana ait olmayıp hemen bütün zamanlarda yapıldığını biliyor muydunuz? Mesela 16. yüzyılda kuyruklu yıldızlar, boşluklar ve yeni keşfedilen yıldızlar son derece ilgi çekici olup bütün insanların dikkatini gökyüzüne topluyordu. Bu dönemde muhtemel etkilerin neler olabileceğini araştırmaya başlayıp özellikle burçlarla ilişkilerine göre konumlarını belirlemek için yapılan çalışmalar son derece ilginçtir. 1572’de Cassiopeia (Koltuk takımyıldızı) Güneş, Ay ve Venüs’ün dışında, diğer gök cisimlerinden daha parlak olan yeni bir yıldız belirdi. Bu ve diğer gök fenomenleri ‘Dünyanın sonu geldi’ şeklinde açıklamalar yapılmaya başlanmasına neden oldu.

İstanbul’un fethi sırasında görülen kuyruklu yıldız, kıyamet habercisi olarak yorumlandı. Fakat bu kıyamet sadece Bizans’ın kıyameti oldu. Dünya ise bildiği gibi dönmeye devam etti. Buna karşılık Kızılderili büyücünün bundan 500 yıl önce yaptığı kehanette ‘şimdiye kadar dünyadan görülmeyen mavi yıldız görülmeye başladığı zaman dünyanın sonu gelecek’ şeklinde bir yorum yaparken İngiliz kahin Mother Shipton ise 500 yıl önce şöyle diyor; ‘O güne kadar hiç görülmemiş bir kuyruklu yıldız Dünyaya yaklaşacak ve kuyruklu yıldızın kuyruğu dünyayı sıyıracak. Sonra kıyamet kopacak.’ Elbette bazı ülkelerin kıyameti olabilir fakat bütün bir dünyanın sonundan söz etmek için daha fazla araştırma yapmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu durumda hem İngiliz kahinin, hem de Kızılderili büyücünün kehanetleri bugünden çok önce gerçekleşmiş bulunuyor. Fakat dünya yaşamaya devam ediyor.

Astrolojik ilişkiler

Doğum anındaki etkiler aslında kızınızla uyumlu olduğunuzu gösteriyor. Ancak onun şu sıralarda bir geçiş döneminde olduğunu anlamaya çalışın. 21 yaşında ve Uranüs döngüsü yaşıyor. Özgün olma ihtiyacının arttığı bu dönem aynı zamanda size ve içinde bulunduğu koşullara tepki gösterdiği ve kendisi olmak istediği bir dönem. Siz ise annelik iç güdüsü ile onu korumak ve onun için en iyi olanı gösterme çabası içinde bulunuyorsunuz. Halbuki onun ihtiyacı olan şey önce kendisini kanıtlamak ve sizden daha iyi olduğunu göstermek. Bunun için çaba gösteriyor ve tartışmalarınızın altında bu yatıyor. Üstelik şu sıralarda Jüpiter’in etkisiyle kendi içine yönelmiş ve hayatını sorgulamaya başlamış. Ona yardımcı olmalısınız. Aslında siz de Mars’ın etkisi altında bulunuyorsunuz ve sabırsızlık gösteriyorsunuz. Sizin de değişim zamanınız gelmiş. Pluton sizi zorluyor. Biraz sabırlı ve anlayışlı davranırsanız, kızınız kendisini keşfedecek. Üstelik içinde bulunduğu zorlayıcı dönem bitmek üzere. Bu yılın sonunda yepyeni fırsatlarla karşılaşacak ve başarılı olacak. Kendisine olan güveni arttığı zaman rahatlayacak ve ilişkiniz yeni bir boyut kazanacak. Sabırlı olun. Hem kendinize, hem de kızınıza iyi davranın. RUMUZ: Kızımla anlaşamıyorum
Yazının Devamını Oku

Değiştirmek isteğiyle dolacaksınız

28 Nisan 2004
Bugün Aslan burcunda dolaşan Ay, kendinizi en iyi nasıl göstereceğinizi işaret ediyor. Bilinçaltınızın derinliklerinden yükselen duyguları iyi yakalayın ve yapmak istediğiniz şeyleri ortaya nasıl koyabileceğinizi anlayın. Ay önce Neptün’ü tetikleyecek ve bilinçaltının derinliklerinden yaratıcı hayal gücünüzün açığa çıkmasına yardımcı olacak. Bu sırada endişe ve kuruntular içine girmekten kaçınmalısınız. Sonra İkizler burcundaki Venüs’ü tetikleyecek ve güzel duygularınızı bir sanatçının estetik anlayışı içinde gösterebileceksiniz. Daha sonra Mars’ı ve sonra Pluton’u tetikleyecek. Yapabilme gücünüz, isteğiniz ve enerjiniz harekete geçerken değiştirmek istediğiniz ne varsa bunları değiştirmek için güçlü arzular duymanızı sağlayacak. Üstelik aynı zamanda Koç burcunda geri gitmeye devam eden Merkür’ü tetikleyecek ve son derece akıllıca kararlar alarak hem ilişkilerinizi, hem de iletişiminizi istediğiniz gibi yönlendirebileceksiniz.

Evinizin enerjisini yükseltin (2)

Aynalar, en kuvvetli yansıtıcılardır. Öncelikle sizi yansıtırlar. Ancak kendinize bakarken çok uzun ve derin bakmaktan kaçının. Özel olarak yapılan ayna çalışmaları vardır. Bunu bir başka günün konusu olarak tek başına inceleyeceğim. Şimdi eviniz, iş yeriniz veya ofisinizde enerjiyi arttırmak veya enerji akışının rahat bir biçimde bulunduğunuz mekanda akmasını sağlamak için nasıl kullanıldığını anlatacak ve küçük pratik uygulamalar önereceğim.

Aynalar enerjiyi arttırıcı objelerdir. Evinizdeki bazı köşelerde enerjinizin azaldığını hissettiğiniz yerlere ayna koyabilirsiniz. Şayet evin herhangi bir köşesinde oturduğunuz zaman kendinizi yorgun, halsiz, uyuklama hali içine giriyorsanız, o noktanın enerjisi az demektir ve sizin daha fazla enerjinize ihtiyaç vardır. Hatta birbirine bakacak şekilde iki ayna ile enerjinin kendiliğinden artmasına yardımcı olabilirsiniz.

Aynaları yatak odanızda birbirine bakacak şekilde kullanmayın. Çünkü bu durumda enerji birikir ve uyumanızı zorlaştırır.

Evinizin içinde enerjinin fazla biriktiği noktalar da olabilir. Bu noktaları dikkatle tespit edin. Enerjinin biriktiği noktalar, tartışmaların yoğun olduğu yerlerdir. Oturduğunuz yerde kendinizi gergin hissediyorsanız, bu noktalarda enerji fazlası var demektir. Buralarda ayna kullanmamalısınız. Varsa kaldırın. Ve yansıtıcı objeleri de bu noktadan uzaklaştırın.

Spor yaptığınız alanda bol miktarda ayna kullanabilirsiniz. Hatta karşılıklı duvarlara aynalar yerleştirerek enerjinizin yoğunlaşıp açığa çıkmasına yardım edebilirsiniz.

Evinizde çok fazla kiriş varsa bunlar da enerjinin akışını zorlaştırır. Bunları kristal toplar, bambudan flütler, yansıtıcı küçük şık objeler ve aynalarla hem süslemiş, hem de enerjinin rahat dolaşmasını sağlamış olursunuz.

Çok farklı bir deneyim

Güneş Tutulması sırasında yapılacak bir uygulamayı anlatmış ve deneyimlerinizi benimle paylaşabilirsiniz, demiştim. Bunun üzerine aldığım onlarca mektuptan bazılarını yayınlamaya karar verdim. ‘Güneş tutulması başlamadan önce sözünü ettiğiniz gibi kendimi hazırladım ve düşüncelerimi evime, çocuklara ve sevdiklerime yoğunlaştırdım. Sonra sözünü ettiğiniz gibi oturdum ve çalışmaya başladım. Sonra önce çocuklarımın geldiğini gördüm. Ardından eşimi, kardeşimi ve daha sonra pek çok tanımadığım insan gördüm ve bunların hepsiyle tuhaf biçimde birleştik. Kendimi çok mutlu hissediyordum. Gökyüzüne doğru yükseldik, yükseldik. Müthiş bir mutluluk duygusu içindeydim. Birden bire aşağı doğru çekildiğimi hissettiğim. Sanki yıldırım hızıyla iniyordum. Dünyayı gördüm ve çevresinde dönmeye başladım. Bütün dünyayı kuş bakışı dolaşırken çok rahat ve sanki hafif bir rüzgarla birlikte hareket ediyormuş duygusu içindeydim. Sonra evimin içinde bulunduğumu hissettim. Birden telaşa kapıldım. Gözlerimi açtım ve saate baktım. İşte o andaki şaşkınlığımı anlatamam. Çünkü 1,5 saat olmuştu. Bu kadar zaman nasıl geçmişti anlayamadım. Halbuki bana en fazla on dakika sürmüş gibi geldi. Size çok teşekkür ederim. ‘
Yazının Devamını Oku

Güneş ile ay arasında sert bir etkileşim var

27 Nisan 2004
Bugün kendinizle hesaplaşırken kendinize çok fazla yüklenmeyin. Duygularınız ile şahsiyetiniz arasında çıkabilecek çatışmalara kendinizi fazla kaptırmayın. Aslında bu durum gün içinde geçici bir hal. Meydana gelen olaylar sırasında kendinizi yakalayacaksınız. Yapmak istediklerinizle ortaya koyduklarınız bambaşka olabilir ve bunun rahatsızlığını duyabilirsiniz. Çünkü Güneş ile Ay arasında sert bir etkileşim meydana geliyor. Özellikle akşam saatlerinde açığa çıkacak olan bu durum bilincinizin derinliklerinden yaratıcı ve ilginç taraflarınızı keşfetmenize yardımcı olacak. Yeter ki, karmaşık duygulara kendinizi kaptırmayın. Gökyüzünün bu konumundan özellikle Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burcunun birinci ve ikinci on günlük devresinde doğanlar etkilenecekler. Ayrıca iletişim ve kararlar açısından son derece hareketli bir gün olacak.

Evinizin enerjisini yükseltin

Evinizin içinde küçük değişiklikler yaparak enerji akışını düzenleyebilir, böylece hem kendi enerjinizi, hem de evinizin enerjisini yükseltebilirsiniz. İlk önce küçük bir pusulayla veya Güneş’in doğuş yönüne bakarak evinizin yönlerini tespit edin.

Doğu yönüne kristal vazolar veya hoşunuza giden bardaklar koyabilirsiniz.

Güneş yönüne şamdanlar ve mumlar koyabilirsiniz. Ayrıca kırmızı renkli objeler koyabilirsiniz. Şayet bir şömine yaptıracaksınız, güney yönündeki köşeye yaptırmalısınız.

Batı yönüne akvaryum, küçük bir fıskiye veya içi su dolu bir kavanoz koyun.

Kuzey yönüne saksı çiçekleri koyabilirsiniz. Böylece eviniz hem hoş görünür, hem de enerji akışını güçlü hale getirebilirsiniz. Bu köşe saksı çiçekleri için uygun değilse küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyabilirsiniz. Bir kuvars kristali veya size çekici gelen yolda bulduğunuz bir taş da olabilir.

Evinizin kapısını açtığınız zaman karşınıza sizin görüşünüzü engelleyecek büyüklükte bir obje koymamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca salon ve odaların kapısını açtığınız zaman hemen karşınıza çıkabilecek, arkası dönük bir koltuk, yolunuzu kesen büyük objeler koymaktan kaçının.

Evinizdeki kapılar ve pencereler aynı doğrultuda ve birbiri ardına açılıyorsa o zaman enerji bu kapı ve pencerelerden akar gider. Bunu önlemek için kapı üstlerine bir rüzgar çanı asabilirsiniz.

Dışarıdan gelecek sert enerjiyi engellemek için pencerelerinize aynalı veya yansıtıcı objeler asabilirsiniz.

Evinizde uzun koridorlar varsa bu da enerjinin gereksiz yere akmasına sebep olur. Bu nedenle koridorun başlangıç veya sonundaki kapının üstüne asacağınız küçük bir kristal top enerjinin tekrar odaklanmasını sağlar. Böyle koridorlara eğer yeriniz varsa bazı büyük objeler de koyabilirsiniz.

(YARIN: AYNALARIN ÖNEMİ)

Karabasan nedir?

KORKUYORUM rumuzuyla gelen mektup geceleri uyumaktan çok korktuğunu yazıyor ve şöyle diyor; ‘Tam uykuya dalmak üzereyken üzerime bir ağırlık çöküyor ve kıpırdayamayacak hale geliyorum. Yattığım yerden kalkabilmek için büyük bir mücadele veriyorum. Çevrem bunun karabasan olduğunu söyledi. Çok korkuyorum ve uyumak istemiyorum. Bildiğim bütün duaları okuyorum ve çok uğraştıktan sonra yerimden kalkabiliyorum.’

Halk arasında karabasan adı verilen bu durumun çeşitli nedenleri olabilir. Öncelikle bir doktora görünün, kan tahlili yaptırın. Kanda mineral ve özellikle magnezyum eksiklikleri uykuya dalacağınız gevşeme anlarında bu tip durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Ayrıca yatarken başınızı altına yüksek yastık koymayın. Uyku sırasında kan dolaşımınız zayıflar. Yüksek yastık beyninize yeterince kan gitmesine engel olur. Bunların dışında maddeyle bağlantınızı güçlendirecek et, peynir, süt, yoğurt ve hayvansal gıdalara bir süre ağırlık verin ve B vitamini alın. Hala durumunuzda değişiklik yoksa o zaman titreşimlerinizi düzenlemeniz gerekiyor.
Yazının Devamını Oku