Alışılmadık davranışlar sergilenebilir

Bugün öğle saatlerinde Ay İkizler burcuna geçiyor ve gün boyu Uranüs’ü tetikliyor. Özellikle elektrik, elektronik, iletişim araçları ve sıra dışı kişiler ve konular dikkat çekici olacak ve sürpriz durumlar açığa çıkacak.

Özellikle bilinçaltının derinlerinden farklı özellikleriniz yükselebilir ve bunların şaşırtıcı etkisiyle alışılmadık davranışlar sergilenebilir. Gökyüzünün bu konumundan en fazla İkizler, Yay, Başak ve Balık burçlarının ilk on günlük devresinde doğanlar etkilenecekler. Ayrıca Koç ve Aslan burcunun ilk on günlük devresinde doğanlar duygusal ve iyimser olacaklar.

Hayatımızı etkileyen korkular

Davranışlarımızı yöneten duygularımızın arasında hayatımızı en fazla kontrol eden duygunun ‘korku duygusu’ olduğunu biliyor muydunuz? Korktuğumuz için iyi davranıyoruz. Korktuğumuz için kötü davranıyoruz. Korktuğumuz için öfkeli ve saldırgan oluyoruz veya içimize kapanıp siniyoruz. Korkunun kaynağı olan dış koşullar; bizi biçimliyor, davranışlarımızı belirliyor ve kendimizi korumak için yöntem geliştirmemizi sağlıyor.

Doğum ve ölüm, var olmak ve yok olmak ikilemi içinde dengeyi bulamadığımız için korkuyoruz. Çünkü doğumla birlikte başlayan yaşam, şuurunda olduğumuz ve öncelikli olarak ‘var olmak’ arzusunun güçlü dürtüsü, içsel olarak karşıtı olan ‘yok olma’ korkusunu yaratıyor. Yaşamak istiyoruz. Çünkü yaşıyoruz. Yaşarken öleceğimizi biliyoruz. Düşündüğümüz zaman doğanın bu prensibine dahil olduğumuzu biliyor ve son derece doğal karşılıyoruz. Fakat yaşarken durum hiç de böyle olmuyor. Akıl yürüterek pek doğal olan bu bilgi yaşarken pratik hayatımızı zorlaştıran bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. ‘Ölsem de kurtulsam’ şeklinde çok kolay konuşabiliyoruz ama yaşarken, yaşamak ve yaşatmak için çırpınıyoruz. Çırpınırken batıyoruz. Tıpkı korkudan yüzmeyi unutup çırpınmaya başlayanlar gibi. Ve çırpınırken sadece yaşamayı düşünüyoruz. Başka bildiğimiz tüm bilgileri unutuyoruz. (Devam edecek)

Astrolojik ilişkiler

Gördüğünüz rüyanın gerçek olduğundan emin bir şekilde uyandığınızı söylüyorsunuz. Ve rüyanız gerçekten ilginç. Rüyalar hakkında sorduğunuz sorunun cevabı bu köşeye sığmayacağı için sadece açıklamasını yapacağım ve sonraki günlerde rüyalar başlıklı bir yazı yazacağım. Sizin durumunuz ise kendinizin farkına varmanız için bir mesaj niteliği taşıyan bir rüya görmüşsünüz. Şu sıralarda astrolojik açıdan Neptün sizi etkiliyor ve içsel potansiyelinizin açığa çıkmasına yardım ediyor. Bu dönemi iyi kullanın ve yaratıcı çalışmalar yapın. Gördüğünüz rüyayı yazın. Bana yazdığınız gibi değil. Tüm ayrıntılarıyla yazın. İçinizde uyanan duyguları ve düşünceleri de ilave edin. Bu arada rüyanızın içine karışan ve korkularınızdan kaynaklanan motifler de var. Ayrıntılarıyla yazıp bana gönderecek olursanız, size açıklamalar yapabilirim.

RUMUZ: GERÇEK GİBİ BİR RÜYA
Yazarın Tüm Yazıları