Sevginizi sergileyebilirsiniz

Bugün Venüs burç değiştiriyor. İçsel ve derin duygular veren Yengeç burcundan çıkıp, duyguların gösterişli biçimde açığa çıkacağı Aslan burcuna giriyor.

Böylece gösteri dünyası, sanatsal faaliyetler ve duyguların ifade bulduğu alanlarda başarılı çalışmalar yapılacak. Şimdiye kadar içinize attığınız ve ortaya koymaktan çekindiğiniz duygularınızı bu dönem içinde açığa çıkarabilirsiniz. Sevginizi sergileyebilir, kendinizi gösterişli bir biçimde ifade edebilirsiniz.

Derinlerden yükselen öfke

Her geçen gün daha sabırsız ve tahammülsüz olmaya başlayan çağımız insanı ani öfke patlamalarıyla yaşıyor. Zaman zaman bilincin derinlerine gömülmüş olayları tetikleyen tek bir kelime öfkenin açığa çıkması için yeterli olurken, bazen ortada görünür bir neden olmadığı halde taşan duyguları boşaltacak yer arıyoruz.

Peki öfkeyle ortaya koyduğumuz söz ve davranışlar bilinçaltımızdan mı, geliyor. Şayet bilinçaltımızdan yükseliyorsa, neden öfke olarak açığa çıkıyor da farklı biçimlerde çıkmıyor?

Aslında ortaya koyduğumuz bütün davranışlarımız bilinçaltımızın marifeti. Daha minik bir bebekken bilinçaltımızı doldurmaya başlıyoruz.

Dışardan gelen tüm uyarıcılar bilinçaltımızı doldururken dış etkilere karşı bizi koruyan annemiz de bilinçaltımızı biçimliyor. Bu arada yaşadığımız bütün tecrübeler ve karşılaştığımız kişilerin hepsi bilinçaltımızı harekete geçiriyor ve sürekli değişen ve yenilenen biçimler kazanmamıza yardımcı oluyor.

Bilinçaltımızı bir çeşit kayıt deposu veya bizim hayatımızın bilgi dosyalarından oluşmuş arşivi gibi bakabilirsiniz. Karşılaştığımız olaylar, arşivdeki dosyalanmış bilgileri uyandırıp açığa çıkarıyor.

Ancak bu bilgiler her seferinde başka anlamlar ve görünümler kazanarak açığa çıktığı için davranışlarımız ve sözlerimizden yola çıkarak bilinçaltımızın derinlerinden yükselen esas dosyanın ne olduğunu anlamak ilk bakışta mümkün değil.

Hatta üzerinde düşündüğünüz ve kendi kendinize bulmaya çalıştığınız zaman bile çok zor. Ancak çok özel bir çalışma yaparak davranışlarımızı yöneten bilincimizin derinlerindeki bilgiyi bulup çıkarabiliriz.

(Devam edecek)

Astrolojik ilişkiler

Sizin de mektubunuzda belirttiğiniz gibi yaşantınızın çok önemli bir geçiş döneminde bulunuyorsunuz. Tabii böyle bir durum içinde duygularınızı dengeleyebilmeniz zor. Fakat dikkatinizi odaklayabileceğiniz bir sürece giriyorsunuz şimdi. Daha sakin düşünebilirsiniz. Doğum haritanızdaki Mars’ın aldığı etkiler sizi zorluyor ve hırslı, öfkeli bir hal içine girmenize neden oluyor. Bu durumdan memnun olmamanız doğal. Fakat, yaklaşmakta olan Satürn sizi zorlayan enerjinizi kontrol etmenize yardım edecek ve doğum haritanızdaki Venüs, Ekim ayından itibaren uyumlu etkiler almaya başlayacak. Böylece duygularınız daha iyimser ve olumlu olacak. Üstelik şimdiye kadar mücadele ettiğiniz ve koşullara katlanmanızın ödülleriyle karşılaşmaya başlayacaksınız. Biraz daha sabırlı olun.

RUMUZ: DALGALI DENİZ
Yazarın Tüm Yazıları