Dostluklar canlanacak

Bugün Ay yönettiği Yengeç burcunda dolaşıyor. Bilinçaltını ve atalarınızla, köklerinizle aranızdaki bağlantıyı sembolize ediyor.

Sabah saatlerinde Kuzey Ay Düğümünü harekete geçirecek olan Ay, geçmişle olan bağlantınızı kurmanıza yardım edecek ve sahip olduğunuz derinlerdeki bilgileri içinde bulunduğunuz koşullar içinde kullanabilmenizi sağlayacak. Özellikle geçmişten gelen dostlukların canlanıp ilişkilerinizin yenileneceğini işaret ediyor. Bugün karşılaştığınız kişilere özenli, dikkatli ve anlamaya çalışarak yaklaşın.

Bilincin derinliklerinden yükselen öfke (2)

Bilinçaltımıza depoladığımız çok çeşitli bilgiler, pratik hayatımızı yaşarken farkında olmadan ortaya koyduğumuz pek çok davranışın gerçek kaynağı. Bazen başarılı çalışmalar yapabilmemizi, ilişkilerimizi ve yaşantımızı kolaylaştırırken, bazen hayatımızı zorlaştırıyor.

Kolay veya zor yaşadığımız her şey bir taraftan bilinçaltımızı etkilemeye devam ederken öte yandan yeni birikimleri de oluşturuyor.

Bilinçaltımıza depoladığımız bilgileri içinde bulunduğumuz koşullar ve ortamın aracılığı ile tekrar ve tekrar yeniden tasarlıyoruz. Tabii bu tasarımı şuurlu yapmıyoruz. İçinde bulunduğumuz koşullar belirliyor. İçimizden kuvvetle yükselen duygularla bilincimizin derinlerinden açığa çıkıyor ve biz bu durumu ‘istek’ olarak tanımlıyoruz. ‘Canım böyle yapmak istedi’ şeklinde nedensiz açıklamalarımız olduğu gibi nedenlerini tarif edeceğimiz açıklamalar da bulabiliyoruz. Şimdi konumuz tarif ettiğimiz durumlar olmayıp nedenini anlamadan ortaya koyduğumuz davranışlarımız. Ve bunların arasında en görünür olanı öfke şeklinde ortaya koyduğumuz tavır.

Tıpkı içimizden yükselen nedensiz istek gibi, öfke de içimizden yükseliyor. Özellikle ‘sabretmek’ şeklinde açıkladığımız ve kendimizi uzun süre tuttuğumuzu düşündüğümüz zaman öfke patlamaları haklı nedenlere dayalı gibi görünüyor. Fakat yaptığımız açıklamalar ve sıraladığımız nedenler aslında öfkenin gerçek nedenini anlatmıyor. bizim kendimizi rahatlatmak için bulduğumuz açıklamalardan öteye gitmiyor. Fakat öfkenin yakıcı etkisi karşınızdaki kişiyi etkilerken aynı zamanda öfkeyi açığa çıkaran kişinin kendisini de etkiliyor. Hatta çoğu zaman öfkelenen kişi çok daha fazla etkilenebiliyor. Bu durumu eskiler ‘Öfkeyle kalkan zararla oturur’ diyerek kısaca özetliyorlar.

MEKTUPLAR

İnsanın hayatında dönemler vardır. Bu dönemleri gezegen döngüleriyle tespit etmek mümkün. İşten ayrıldığınız yıl Uranüs döngüsü başlamış ve ardından Neptün döngüsü yaşamışsınız. Şu sıralarda kendi içinize yönelip hayatı sorguladığınız bir dönem. Aynı zamanda isteksizlik duyuyorsunuz çünkü Satürn döngüsü yaşıyorsunuz. Ancak Satürn’ün bu konumu sizi bulunduğunuz durumdan çakıcağınızı işaret ediyor. Aynı zamanda Yükselen burcunuz Yay, sürpriz değişimler içinde bulunduğunuzu işaret ediyor. Yaşantınızda zorlayıcı ve değiştirici dönem bu sene bitiyor ve şimdi harekete geçme zamanı. Oturup teklif beklemeyin ve dışarı çıkın. İyi beklentiler içine girerek şansı davet edin. Üstelik siz şanslı birisiniz. Fakat harekete geçmeniz gerekiyor.

RUMUZ: ASLAN
Yazarın Tüm Yazıları