Yasemin Boran

Zorluklar fırsata dönüşecek

27 Ağustos 2004
Bugün Oğlak burcundaki Ay, Yengeç’te dolaşan Satürn’ü sert etkiliyor. Gökyüzünün bu konumu, geçmişin derinlerinde yatan bilgilerin ortaya çıkması, ataların ve köklerin araştırılması ve şimdiye kadar ilgilenilmeyen üstü örtülü olayların açığa çıkması için zorlayıcı olaylar meydana geleceğini işaret ediyor. Ancak Jüpiter’in uyumlu etkisi bu zorlayıcı durumun fırsata dönüşeceğini ve olumlu sonuçlar doğuracağını gösteriyor.

Tuhaf rüyalar

Aynı rüyayı anne ve çocuk aynı gece görüyorlar. Rüyada görülen kişi o sırada uzakta olan baba... Çocuk annesine rüyasını anlattığı zaman anne telaşlanıyor ve eşini arıyor. Fakat, ondan haber alamıyor. Bunun üzerine otobüse binip eşinin bulunduğu yere gidiyor. Eşini, hastanede şiddetli bir ateşle yatarken buluyor.

Birbirini seven insanlar arasında sevgi bağının yarattığı telepatik iletişim, sevgililer arasında da sıkça görülebiliyor. Hatta, kısmen şuurlu olarak telepatik rüyalar görenler de var. Hemen aklıma gelen bir çiftin bana anlattığı rüya, telepatik rüyalara çarpıcı bir örnek olduğu için aynen aktarıyorum;

‘Şimdiki eşimle o zamanlar nişanlıydık ve tartışıp ayrılmıştık. O gece tam uyumak üzereyken onu zihnimin içinde gördüm. Uyuyordu. Düşüncemde beni aramasını istedim ve o sırada uykuya daldım. Rüyamda bizim eve geldiğini ve birbirimizden özür dilerken görmüştüm. Ertesi günü tıpkı rüyamda gördüğüm gibi bizim eve geldi. Beni rüyasında gördüğünü söyledi. Hem de tıpkı benim gördüğüm gibi.’

Bu rüya, kısmen bilinçli meydana geldiği için daha da ilginçtir. Ancak, birbiriyle çok fazla ilişkisi olmayan kişiler arasında da telepatik rüyalar görüldüğü ve bunların zor durumda bulunan birine ilişkin olduğu anlaşılır.

KİTAP

Astroloji ve seks

Vivian E. Robson’un yazdığı bu kitap kişilerin cinsel potansiyellerini incelerken, astrolojik açıdan karşı cinsle uyumluluğunuzu araştırıyor. Ancak bu kitap astroloji meraklıları tarafından anlaşılır olmaktan uzak. Daha çok astroloji bilen kişilerin faydalanacağı ve inceleyeceği kaynak kitap türünden olduğu için kitabın kapağına ve başlığına bakıp aldanmayın. Fakat astroloji biliyorsanız, gerçekten çok başarılı bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. ‘Gendaş’ Yayınlarından çıkan kitabın çevirisi Ahmet Asaf’a ait.
Yazının Devamını Oku

Şahsiyette ani değişiklikler

26 Ağustos 2004
Geri giden Merkür burç değiştiriyor ve Aslan burcunun son derecesine giriyor. Çocuklarla ilgili konuların gündeme geleceğini işaret eden gökyüzünün bu konumu özellikle gösteri dünyası ve çocukların ihtiyaçlarıyla ilgili daha derin çözüm arayışları içine girileceğini gösteriyor. Bugün Başak burcundaki Güneş, Balık burcundaki Uranüs’ü tetikliyor. Çarpıcı ve değiştirici olayların görünür hale geleceğini işaret eden bu konum özellikle şahsiyetinizde ani değişiklik meydana getirecek olayların açığa çıkacağını işaret ediyor.

Başak burcu çocukları

Yazın son dönemi olan hasat mevsiminde doğan çocuklara özel bir ilgi gösterilmelidir. Çünkü son derece zeki ve dikkatli çocuklardır.

Hangi koşulun içine doğduysa orada bulunan herkesin davranışlarını izler ve kendine göre değerlendirmeyi başarır.

Ona istediği koşulları sağladığınız zaman kendine uygun bir şekilde düzenler ve onun kendi için kurduğu düzene karışılmasından hoşlanmaz. Fakat mantıklı açıklamalar yaparak nedenlerini anlatacak olursanız, kaç yaşında olursa olsun sizi dikkatle dinleyecek ve kabul edecektir.

Büyüklerini taklit eden ve büyüme hevesinde bulunan çocuklara en fazla Başak Burcu Çocuklarında rastlanır. Bu nedenle onlara geleceğin yetişkini olarak dikkatli davranmanız gerekir.

Oynadığı oyunlar geleceğin ön hazırlığıdır. Bu nedenle ev eşyalarını ve hatta anne babasının kişisel eşyalarını oyuncak olarak kullanabilir. O daha çok küçükken büyüdüğünde ne olacağını garantilemeye çalışır. Şayet kendisini zorlayan koşullar içindeyse tek başına olabilmek için ne yapması gerektiğini bile düşünür. Dış koşullardan çok fazla etkilenir ve kendisinin güvende olduğunu hissetmeye ihtiyacı vardır.

Ona sevginizi göstermek için kendinizin kullandığı bakım ürünlerinin küçükler için tasarlanmış modellerini hediye edin. Kendi eşyalarını kendisinin seçmesine izin verin.

Ne istediğini bilen Başak Çocuklarını kendi zevkinize uydurmaya çalışmayın. Başak Çocuklarının bireysel olmaktan hoşlandıklarını unutmayın ve yaşıtlarıyla birlikte olabileceği aktiviteler içinde bulunmasına özen gösterin. Böylece kendisini daha çabuk keşfedecek ve gelişecektir.

Bir Başak çocuğunu eğitmek kolaydır. Ona karşı sert davranarak değil, aklına hitap ederek eğitmeyi denerseniz, çabuk sonuç aldığınızı görürsünüz. Buna karşılık sizin de kendinizi eğitmeniz ve bilgilenmek için gayret etmeniz gerekiyor. Düşüncelerinde boşluklar kalmasından hiç hoşlanmaz ve nedenlerini sorarlar.

Astrolojik ilişkiler

Doğum gününüz kutlu olsun. Bu yıl sizin için kendinizi yenilemek ve keşfetmek için karşılaşacağınız sürpriz olaylarla dolu geçecek. Aslında sizin de belirttiğiniz gibi geçen yıl başlayan değişim süreciniz bu sene de devam ediyor. Sizi çok fazla etkilemiş olan olaylar şimdi yeni bir biçim kazanıyor ve siz de farklı değerlendirmeye başladığınız için (Değiştiğiniz için) artık bunların fırsat olduğunu anlıyorsunuz. Eşinizle aranızda daha önce yaşanmış sorunlar şimdi bitiyor ve ilişkiniz yeni bir boyut kazanıyor. Yani evliliğinizi de yeniliyorsunuz. Yakınlarınızla aranızda çıkan sorunlar ve anlaşmazlıklar da önümüzdeki aydan itibaren çözülmeye başlayacak.

RUMUZ: BAŞAK
Yazının Devamını Oku

Başak burcu erkekleri

25 Ağustos 2004
Başak Burcu Erkekleri, Toprak’ın diğer burçları olan Boğa ve Oğlaklara göre en hareketli tipleridir. Son derece sistemli ve düzenli olan Başak Erkekleri bulundukları yeri en pratik biçimde düzenler ve ihtiyaçlarının neler olduğunu çok iyi belirlerler.

Uzun vadeli planlarını uygulama konusunda gösterdikleri kararlılıkları dikkat çekicidir. Son derece tedbirli, sahip olduklarını idareli kullanmayı bilen ve zor günleri düşünerek davranan Başak Erkekleri son derece tutumludur.

Aslında hırslı olmak ve çok çalışmaktan hoşlanmazlar. Fakat istedikleri hayatı sürdürecek geliri sağlayıncaya kadar son derece sistemli ve kararlı bir çalışma ortaya koyarlar. Kazandıklarını dikkatle biriktirir ve bu birikimlerini kolay harcamazlar.

İhtiyaçların dışında harcamalar yapılmasından hiç hoşlanmazlar.

Güvenlik ihtiyacı yüksek olan bir kadın için Başak Erkekleri çok doğru bir seçimdir. Fakat risklerden hoşlanan, maceracı bir kadın için Başak Erkekleri tutucu ve sıkıcı gelebilir. (Tabii doğum anında başka bir etki yoksa)

Bir Başak Erkeği kolay evlenmez. Zaten tek başına yaşama konusunda Zodak’ın en başarılı erkeğidir. Kendi işini çok kolay yapar ve tek başına daha rahat olduğunu düşünür. Fakat aşık olduğu zaman gözü başka bir şey görmez. Aşık olduğu kadınla birlikte olmak için yıllarca bekleyebilir. Kendi içinde aşkını yaşayabilir.

İlk aşkını unutmayan tiplere en fazla Başak Erkekleri arasında rastlanır. Sevdiği kadının tüm ihtiyaçlarını en ince ayrıntılarına kadar düşünür ve bunları sağlamak için çalışır ve sevgisini bu şekilde gösterir. Şayet bir Başak Erkeğini seviyorsanız, ondan romantik olmasını, duygusal ve hassas davranmasını beklemeyin. Pratik ve gerçekçi biriyseniz, Başak Erkeği tam size göredir.

Verimli çalışmalar

Ay’ın dolunay konumuna gelmek için büyüdüğü bu devre içinde yeni atılımlarda bulunmak için kuvvetli arzular duymaya başlanır. Yeni başlayacak işler için hazırlık yapmak ve atılımda bulunmak için uygun bir dönem. Merkür geri gitmeye devam etse bile bu dönemin sonuna gelindiği için yapacağınız çalışmalar başarılı olacak. Fazla tedbirli ve dikkatli olmayı işaret eden gökyüzünün bu konumu aynı zamanda verimli çalışmaların yapılacağını işaret ediyor.

Astrolojik ilişkiler

Hem eşiniz, hem siz ikiniz de Yay’sınız ama çok farklı olduğunuzu belirtiyorsunuz. Çünkü doğum anındaki gezegenlerin konumu çok farklı. Siz Merkür geri giderken doğduğunuz için zihin faaliyetiniz daha derin.

Fakat Ay İkizler burcunda ve size hareketlilik veriyor. Üstelik Venüs Akrep’te duruyor ve sizi hassas, duyarlı biri yapıyor. Eşinizin Venüs’ü ise Oğlak burcunda bulunuyor. Son derece tedbirli ve gerçekçi. Ayrıca Ay Koç burcunda iken doğduğu için bilinçaltından yükselen cesur, atak ve maceracı duygular ile tedbirlilik içsel çatışmaya neden olabilir. Fakat zihin faaliyeti son derece pratik ve hızlı.

Sizin için başlayan köklü değişimler süreci onun için henüz başlamamış fakat başlamak üzere olduğunu belirtmeliyim. 2005 her ikiniz için de çok hareketli bir dönem olacak.

RUMUZ: NİHAL-BODRUM
Yazının Devamını Oku

Başak burcu kadınları

24 Ağustos 2004
<B>S</B>on derece tedbirli ve dikkatli olan Başak Kadınlarının sorumluluk duyguları çok kuvvetlidir. Hemen her şeyden kendilerini sorumlu hissedebilir, evlerinin içinden dışarıdaki komşularına kadar uzanan bir ilgi ağıyla çepeçevre etraflarını sarıp sarmalarlar.

Hijyen konusunda son derece titiz oldukları için her şeyi dağıtıp kirleten çocuklar konusunda da dikkatli davranırlar. Bu nedenle Zodyak’ın en az çocuk sahibi olanlarına Başak kadınlarında rastlanır. Genellikle tek çocuk ve en fazla iki çocuk sahibi olan Başak Kadınlarının mümkünse çocuksuz olmak birinci tercihleridir.

Bakire Tanrıça Artemis ile bütünleşen Başak Burcu, kendi kendisine yeten, yalnız yaşamaktan hoşlanan ve karşı cinsle ilişkilerini kendisinin istediği gibi düzenleyenlerin burcudur.

Pek kolay aşık olmazlar fakat aşık oldukları zaman bu aşklarını ölene kadar sürdürebilirler ve müthiş bir aşık olurlar.

Cinsel duyguları son derece yüksektir. Fakat ilk bakışta anlamanız biraz zor olabilir. Çünkü son derece tedbirli oldukları için kendilerini pek fazla belli etmekten hoşlanmazlar. Onların duruşu, bakışı ve ifadeleri ise, karşı cinsi kendilerine çekmeye yeter. Bir erkeğin ne istediğini iyi bilir ve son derece gerçekçi olduğu için duygusal davranmaz.

Sadece maddenin görünür gerçekleriyle ilgilenir ve karşısındaki erkeğin gerçek ihtiyaçlarının ne olduğunu bilir. Tabii bu durum erkeği çok mutlu eder. Buna karşılık kendisinin de aynı şekilde mutlu edilmesini bekler. Şayet bir Başak Kadınına aşıksanız, zeki ve düşünceli olmanız ve onun maddi ihtiyaçlarını karşılamaya hevesli olmanız gerekiyor.

Ani tepkilerden kaçının

Bugün Yay burcundaki Ay, Mars ile sert etkileşim içinde bulunuyor. İhtiyaçlarınızı ortaya koyarken sert bir biçimde ifade etmekten kaçınmalısınız. Aslında Mars enerjisi bu burçta Koç’ta olduğu gibi heyecanlı ve atak biçimde açığa çıkmaz. Tedbirliliğin getirdiği daha derinlerden ve gürültüsüz bir biçimde açığa çıkar. Daha çok güvenlik sorunundan kaynaklanan endişeler, Mars’ın uyanmasına neden olur. Bugün Ay, bu ihtiyacı uyandırabilir. Bu nedenle aceleci davranmayın ve ani tepkiler göstermekten kaçının.

İz arayan kitap

T
ürklerle Kızılderililer arasında bir ilişki olup olmadığını merak edenlerdenseniz, bu kitap tam size göre. Ord.Prof.Dr. Reha Oğuz Türkkan’ın yazdığı kitap, filmlerden antropolojiye uzanan araştırmalarını keyifli bir dille anlatıyor. Kızılderililerin dili ile Türkçe’yi de karşılaştırmayı ihmal etmeyen Türkkan bu çalışmasıyla Kızılderililerle Türkler arasındaki soybirliğini ortaya çıkarmaya uğraşmıyor. Daha çok Amerika yerlilerinin oluşturduğu medeniyet içinde Türk veya Ön-Türk göçmenlerinin izlerini arıyor. ‘E Yayınları’ndan çıkmış olan bu kitap tarihe meraklı olanların kütüphanesinde bulunması gereken türden.
Yazının Devamını Oku

Yanlış anlaşılmalara dikkat

23 Ağustos 2004
<B>B</B>ugün sabah saatlerinde Akrep burcunda dolaşmaya devam eden Ay, öğleden sonra Yay burcuna giriyor ve geri giden Merkür ile sert etkileşim içinde bulunuyor. Üstelik Başak burcundaki Güneş de sert etki alıyor. Bugün kendinizi göstermek istediğiniz konularla ilgili girişimde bulunmak için pek uygun değil. Düşüncelerin derinleştiği ve son derece ilginç ayrıntıların farkına varabileceğiniz bir gün. Araştırmalar ve planlar üzerinde düşünmek için çok uygun bir gün. Yakınlarınız, komşularınız ve iş arkadaşlarınızla aranızda yanlış anlamalar olabileceği için tedbirli davranılması gerekiyor.

Başak burcunun özellikleri

Yazın son dönemini yöneten Başak Burcu, hasat zamanının tüm özelliklerini içinde barındırır. Bu dönem kışın zorlayıcı koşullarına karşı hazırlıkların en yoğun bir biçimde yapıldığı çalışma dönemidir.

Yapılacak işlerin bekleyecek zamanı yoktur. Ve çok çalışmak gerekir. Bu nedenle sistemli, planlı ve ekip halinde çalışmayı bilmek ve el birliği hasadı toplamak gerekir.

Bu mevsimin içine doğan Başak insanları da son derece sistemli, düzenli ve planlı tiplerdir. İşlerini ertelemeden yapılması gerekenleri tam zamanında yapmaya özen gösterirler.

Geleceğe yönelik uzun vadeli planlar yaparlar ve bu planlarını uygulamayı başarırlar. Hem de dışarıdan izleyen kişilerin hiç dikkatini çekmeden, istediklerine ulaşırlar.

Bir konu hakkında karar vermeleri pek kolay değildir. Çünkü bir her yönünü araştırır, kritik eder, sonra kararını verir. Bir kez karar verdikten sonra karşısına çıkabilecek her türlü zorluğu aşar ve büyük bir gayretle kararını sürdürür. Ne çeşit zorluklarla karşılaşırsa karşılaşsın, mutlaka kararını uygular.

Başakların verdikleri karardan döndükleri pek görülmez. Çünkü karar vermeden önce bütün ihtimalleri kafasının içinde kritik etmiştir. Başaklar acele etmezler fakat, son derece sistemli oldukları için planladıkları süre içinde yapmaları gereken ne varsa, bunları başarıyla tamamlarlar.

Son derece çalışkan bir görünüm içinde bulunan başaklar, aslında fazla çalışmayı sevmezler. Sadece yapılması gerektiğini düşündükleri için çalışırlar.

Ekip halinde çalışmayı bildikleri için her türlü hizmet sektöründe Başaklarla karşılaşabilirsiniz. Toprağın çocukları Başaklar, aynı zamanda bitkilerin şifalı özelliklerine ilgi duyar ve sağlık konularında neredeyse bir doktor kadar isabetli teşhislerde bulunabilir, alternatif şifa konularında uzmanlaşabilirler.

Sağlıklı beslenme konuları ve bitkiler özel ilgi alanlarını oluşturur.

Astrolojik ilişkiler

Sevdiğinizle aranızdaki ilişkiler aslında çok uyumlu. Fakat bir süredir Satürn sizi etkiliyor ve duygularınızda değişiklik meydana getiriyor. Üstelik şu sıralarda Venüs ile Satürn kavuşum konumunda olduğu için duygularınız iyice derinleşmiş bulunuyor. Sevdiğinizle ilgili beklentileriniz değişirken aynı zamanda olayların sizi çok fazla zorladığı duygu içine giriyorsunuz. Karamsar duygulardan uzaklaşıp sevdiğinizle birlikte önceden vermiş olduğunuz kararınızı uygulamak için gayret gösterin. Eylül ortaları evlenmek için uygun dönem. Gerilimli duygularınızı sevdiğinize yansıtmayın. Aslında o da gergin fakat sizden daha iyimser duygular içinde. Çünkü onun Yükselen burcu Yengeç.

RUMUZ: MAKSUDE
Yazının Devamını Oku

Baskılar açığa çıkacak

20 Ağustos 2004
Bugün Terazi burcundaki Ay önce Neptün’ü tetikleyecek ve hayal gücünü uyandıracak. Yaratıcı imajlar ve bilinçaltının derinlerinden yükselen hayaller kanun ve düzeni sağlamaya yönelik olabilir. Günün ilerleyen saatlerinde Pluto’nu etkileyip değiştirici bir enerjinin açığa çıkmasına yardım ederken aynı zamanda Satürn’ü sert şekilde tetikleyecek ve disiplin oluşturmak adına baskılar açığa çıkacak. Fakat Jüpiter’in aynı anda Satürn’e yaptığı uyumlu etki iyimser duyguları açığa çıkararak tahammül gücünü arttıracak.

Değişimin farklı yüzleri 2

Değişimin zorlayıcı etkisiyle karşılaşan insan, değişimin sadece görünen yüzü ile ilgileniyor ve açığa çıkan etki ile sınırlı olduğunu düşünüyor.

Halbuki değişim tek bir noktaya bağlı olmadığı gibi göründüğü kadar da değil. Kişinin algısına yansıyacak hale gelene kadar pek çok katmandan, çeşitli değişimlerden geçerek geliyor. Farkına vardığımız noktadan geriye doğru giderek başlangıç noktasına ulaşabiliriz.

Ve başlangıç noktasından hareket ederek bulunduğumuz yere kadar değişimin merhalelerini görebiliriz. Şayet bunu yapmayı başarabilirsek bulunduğumuz noktadan ileriye doğru hareket edebilir ve muhtemel değişimlerin bölge ve etkileri hakkında yorumlar yapabiliriz.

Tabii bu arada buzulların erime nedeni veya hava kirliliğinin nedenlerini değişimin başlangıcını oluşturuyor. Biz doğayı etkilerken doğa da bizi etkiliyor ve sonra biz tekrar doğayı etkiliyoruz.

Böylece değişiyor ve gelişiyoruz.

Fakat neler olup bittiğini anlamadan çaresizlik duygusu içinde bocalıyoruz. Halbuki dünyayı ve evreni bir bütün olarak algılayabilsek ve bu bütünün bir parçası olan insanın diğer parçalarla doğrudan bağlantısı olduğunu kavrayabilsek sıkıntılarımız hafifleyecek. Ama bunun için bilincin yükselmesi gerek.

KİTAP

PARAPSİKOLOJİ

Tartışılan bilim başlığı ile ‘Say Yayınları’ndan çıkmış olan ‘Parapsikoloji’ adlı kitabın yazarı Richard S. Broughton Parapsikoloji Enstitüsü Araştırma yönetmeni. Kitap, paranormal yetenekleri (Normal dışı yetenekler) araştırıyor ve ilginç örnekler sunuyor ve diyor ki;

‘Dünyada bir çok kişi, parapsikolojik deneyimle karşılaştığını iddia ediyor. Ortaya çıkan sorun, bazı yanıtların bulunmasıyla bir çözüme kavuşacak ve Parapsikoloji gerçek bir bilim kimliğine bürünecektir.’
Yazının Devamını Oku

Duygusal tepkilerden kaçının

19 Ağustos 2004
Bugün Ay Terazi burcunda dolaşıyor ve Yengeç burcundaki Venüs’ü sert bir etkiyle tetikliyor. Karamsar duygular, bilinçaltının derinlerinden yükselen endişeler ve kötümser yaklaşımlar içinde bulunmaya neden olacak duyguların açığa çıkacağını işaret ediyor. Öğleden sonra meydana gelecek bu etkinin geçici olduğunu belirtmeliyim. Yani önemli bir durum değişikliği meydana gelmeyecek. Sadece duygusal bir yoğunluğa neden olacak. Bu saatlerde ilişkileriniz ve finans konularıyla ilgili çalışmalar yaparken tedbirli davranın ve duygusal tepkiler göstermekten kaçının.

Değişimin farklı yüzleri

Değişen insanla birlikte doğanın da değişiyor olduğunu anlamak için yılların geçmesi gerekiyor. Çünkü öğrendiğimiz düşünce biçimi her şeyi sırayla düşünmemize neden oluyor. Yani karşılaştığımız her şeyi parçalara bölüyoruz, santimetre karelere ayırıyoruz.

Her bir organı tek tek ele aldığımız gibi, dünyayı da aynı şekilde tek tek ele alıp inceliyoruz.

Bütünü parçalara ayırıp tek tek büyüteç altında tutup incelemek elbette ki düşüncelerimize bir derinlik getiriyor. Fakat tek bir parçaya odaklanıp derinleşirken bütünü gözden kaçırıyor, hatta o tek parçanın bütünün kendisi olduğu duygusuna kapılıyoruz.

Aslında tek bir zerrede tüm evrenin bilgisi mevcut. Fakat bizim düşüncelerimiz evrenin kendisinden, dünyanın bütünlüğünden uzak, sadece parçanın kendisine odaklanmış olduğu için bütün duygu ve düşüncelerimiz o parçada takılı kalıyor ve değişimin sadece onunla sınırlı olduğunu zannediyoruz.

Halbuki dikkatimizi odakladığımız noktada bir değişim meydana geliyorsa, bütünün diğer tüm parçalarında değişim başlamış demektir.

Her şey, diğer her şey ile birbirine bağlı ve etkileşim içinde. Tıpkı bedenimizdeki organların hepsinin birbiriyle sinirler, damarlar aracılığı ile birbirine bağlı olması gibi.

Böbreklerinizde meydana gelen bir tıkanıklık, algılamanızı değiştiriyor, başınızda ağrı meydana getiriyor veya midenizle ilgili bir problem ağzınızın tadını değiştiriyor ve siz değişikliği hissettiğiniz organla ilgileniyor ve onu dengelemeye çalışıyorsunuz.

Fakat bu sırada bedenin başka noktaları problemin gerçek kaynağı olarak durmaya devam ediyor.

Tabii bu gerçek problemin ortaya çıkması da yine de daha başka bir etkiye, insanın duygu ve düşünce sistemine bağlı olduğu halde biz sadece hissettiğimiz belirli bir noktayla, organla, alanla ilgileniyoruz.

(Devam edecek)

Astrolojik ilişkiler

Sevdiğiniz kişinin ifadesi sert olabilir fakat son derece iyimser ve iyi duyguları olan biri. Çünkü Jüpiter’in olumlu etkileri altındayken doğmuş. Üstelik sizin doğum anındaki Ay’ınızla birleşim konumunda bulunuyor. Yani size şans getiren biri. Zaten mektubunuzda belirttiğiniz ve sorduğunuz olaylar, onunla ilişkiniz başladıktan sonra oluşmuş. Her şey iyi giderken şu anda zorlanmanızın nedeni geçiş yapan gezegen etkileri. Geri giden Merkür ile Uranüs sizi tetikliyor ve beklentilerinizin değişmesine neden oluyor. Ancak o da değişiyor. Aslında sakin olmayı başarırsanız bu değişimi birlikte gerçekleştirebilirsiniz. 2005’in ilk yarısı evlilik yapmak için koşullarınızın uygun olacağına işaret ediyor.

RUMUZ: KİRAZ
Yazının Devamını Oku

Son derece farklı istekler

18 Ağustos 2004
Mars-Uranüs arasındaki sert etkileşim devam ediyor, fakat Ay’ın etkileri çözülüyor. Bugün Pluton’u tetikleyen Ay, öğle üzeri Jüpiter’i harekete geçirecek. Aynı zamanda Satürn’e yaptığı uyumlu etki, disiplin ve hakimiyet duygusunu oluşturacak. Alışılmış duygu ve isteklerin dışına çıkıldığı ve son derece farklı isteklerin uyandığı bir süreç içinde bulunulduğunu işaret eden gökyüzünün etkileri büyük değişimlerin meydana gelmesine neden olabilir.

Mars ile Uranüs çarpışıyor

Bilinçaltının uyanması için, bilinç düzeyinde yaşanacak olaylara ihtiyaç var. Bu nedenle Balık burcunda dolaşan Uranüs’ün açığa çıkması için Mars’ın tetiklemesi gerekiyor ve şimdi tam böyle bir dönem. Mars, Başak burcundan zıt açı yaparak Uranüs’ü tetikliyor. Ancak fiziksel enerjiyi sembolize eden Mars Başak burcunda bulunduğu için son derece maddi, görünür olaylar aracılığı ile Uranüs’ü harekete geçirecek. Başak burcunun elementi Toprak olduğu için toprak kadar gerçek ve katı olaylar, sistem, yardımlaşma prensipleri ve şifa ile bütünleşiyor.

Başak burcu alışılmış, sıradan olayları ve gerçekleri sembolize ettiği için fizik enerjiyi ve savaşı sembolize eden Mars, Başak burcunun sembolize ettiği bu özelliklerin gerçekleşmesini ve açığa çıkmasını sağlayacak enerjiyi veriyor.

Balık burcunun elementi Su olduğu için suyun değişen hallerini (Katı, sıvı, gaz) değişim, maddenin bütün hallerini deneyimleme ve ötesine geçme, yansıma, gerçeklerin ötesi ile bütünleşiyor. Uranüs, şaşırtıcı, sıradışı, aykırı durumları, keşifleri, elektriği gaz ve devrimleri sembolize ediyor.

Balık burcundaki Uranüs, Balık burcunun sembolize ettiği özellikleri şaşırtıcı bir biçimde açığa çıkartarak gerçek olarak bilinenlerin ötesini keşfetmeye yöneltecek. Mars-Uranüs arasındaki zıt etkileşim, gerçeklerin altındaki bilinmeyen gerçekleri ortaya çıkaracak sürpriz durumları, gaz patlamalarını, elektrik çarpmalarını, çarpışmaları, havadaki elektrik değişimlerinin görünür etkiler meydana getireceğini işaret ediyor. Ayrıca sıradan olayların aykırı bir görünüm kazanacağını, skandallar ve sistemle ilgili sarsıcı değişikliklere zorlayan durumların açığa çıkacağını da söyleyebilirim.

Astrolojik ilişkiler

Yükselen burcunuz Akrep. Siz kendisinden memnun birisiniz. Nasıl mutlu olacağınızı biliyorsunuz ve eğlenceli işler yapmaktan hoşlanıyorsunuz. Turizm ve gösteri dünyasının içinde bulunabilir, organizasyon ve çeşitli tasarımlar yapabilirsiniz. Seçtiğiniz kişinin turizmci olmasının nedeni bu. Şayet kendiniz yapamıyorsanız, yapabilen birisini partner olarak tercih eder ve ona destek verirsiniz. Sorduğunuz kişiyle ilişkiniz çok uyumlu. O da hassas ve yaratıcı. Birbirinizin ne istediğini seziyorsunuz. Hatta konuşmadan anlaşabilirsiniz.

RUMUZ: KARAYDIN
Yazının Devamını Oku