Yasemin Boran

İstek ve arzular değişecek

17 Ağustos 2004
Bugün Başak burcundaki Ay, Mars-Uranüs arasındaki zıt etkileşimi tetikliyor. Bu durum bilinçaltının bilinmeyen özelliklerini harekete geçirecek ve son derece şaşırtıcı olayların açığa çıkmasına neden olacak. Şimdiye kadar uygulanan sistemde değişiklikler yapılması için zorlayıcı olayların meydana geleceğini, isyankar duyguların açığa çıkacağını ve yepyeni keşiflerin ortaya çıkmasıyla birlikte istek ve arzuların değişeceğini gösteriyor.

Gelişen insanın gerçekleri

Şaman geleneklerine göre tabiat varlıklarıyla irtibat kurulabilir ve her şeyle bütünleşmek mümkün olabilir. Tabii bu bütünleşme ruhsal bağ aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Ve şeylerin ruhları olduğuna inanılıyor.

Mesela ağaçların, hayvanların hatta kayaların, ırmakların, dağların ruhları olduğuna ve onların ruhu ile ilişki kurulabildiğine...

Kurulan bu ruhsal ilişki sonucunda tabiat varlıklarının gücü kişinin içinde uyanır.

Doğa varlıkların gücünü içinde uyandıran kişi aslında o varlıkla bütünleşmiş, yani o olmuştur. Şimdi böyle bir şey bizim öğrendiğimiz bilgilerin ışığında imkansız görülebilir. Fakat imkansız dediğimiz pek çok şeyin mümkün olabildiğini yine kendi keşifleriniz sayesinde öğrenmiş bulunuyorsunuz.

Mesela bir zamanlar sadece kurgu filmlerde izlediğimiz kendiliğinden açılan kapılar, cep telefonları ve benzeri pek çok marifetli cihazları, şu anda kullanabiliyor ve bütün bu mucize dediğimiz şeyleri çok doğal karşılıyoruz. Fakat hala gözümüzle gördüğümüz, dokunduğumuz gerçekler daha gerçek, bunların dışında kalanlar ise (Şayet görülür hale getiren bir cihaz yoksa) anlaşılmaz ve imkansız olarak düşünülüyor.

Bir gün ruhu bir cihaz ile görünür hale getirebilirsek, içinde yaşadığımız doğa çok daha zengin bir görünüm kazanacak ve bizim için şu anda anlaşılmaz olan dünya anlamlı ve belirgin olacak. Gelişim sürecini izleyecek olursanız aslında imkansız denilen pek çok şeyin gerçekleştiğini görürsünüz.

İnsanlığın evrim sürecini araştırmak ve öğrenmek, günümüz insanının yeniliklere, farklı anlayış ve bilgilere açık olmasını, daha zeki varlıklara dönüşmesini sağlar. Reddetmek yerine anlamaya çalışan insanın gelişmesi, çok daha hızlı olacak ve daha yüksek gerçeklere ulaşacaktır.

Astrolojik ilişkiler

Astrolojik açıdan zorlayıcı etkiler altında bulunuyorsunuz. Hem sizin, hem de sorduğunuz kişinin yıldız haritalarınızda geçiş yapan Satürn tarafından etkilendiğiniz gözüküyor. Sizin için artık değişim zamanı gelmiş. İlişkinizi daha farklı boyutlara taşımanız gerekiyor ve bu nedenle her ikiniz de zorlanıyorsunuz. Şimdiye kadar olduğu gibi sürmesi için gösterdiğiniz gayret hem sizi, hem de ilişkinizi yıpratıyor. Halbuki aşama yapmak için gayret göstermelisiniz. Şimdi ilişkinizi evlilik yaparak farklı hale getirebileceğiniz gibi, bitirebilirsiniz de... Ne istediğinizi tam olarak belirlemeden harekete geçmeyin. Eylül ayında kararınızı belirleyebilirsiniz.

RUMUZ: KIYMET
Yazının Devamını Oku

Kendini göstermek isteği

16 Ağustos 2004
<B>B</B>ugün Aslan burcunda oluşan Yeni Ay, kendinizi göstereceğiniz konularla ilgili harekete geçmek için güçlü arzular uyandıracak. Üzerinde çalıştığınız projeleri ortaya koymak için harekete geçebilirsiniz. Gökyüzünün bu konumu özellikle bugün doğanları etkiliyor. Ayrıca doğum anında yükselen burcu veya kişisel gezegenleri Aslan burcunun 22, 23, 24 derecelerinde bulunanlar da kendilerini göstermek için güçlü arzular duyacaklar. Fakat projenizi tam olarak hazırlamadan harekete geçmeyin.

Yansımalar ve değişen gerçekler

Dün gece bir düş gördüm/ Düşümde kelebek olduğumu gördüm/ Şimdi düşünüyorum/ Ben kelebek olduğunu düşünen bir insan mıyım/ Yoksa insan olduğunu düşünen bir kelebek mi?

Descart, ‘Düşünüyorum, öyleyse varım’ diyor.

Bu durumda şair, kelebek olarak mı var, yoksa insan olarak mı var?

Kelebek kadar özgür ve hafif hissedebiliriz veya kalıcı izler bırakacak kadar gelişmiş ağır bir insan olduğumuzu düşünebiliriz. En azından ağırlığı olan biri olmayı hayal edebilir ve bunun için çalışabiliriz. Ve bunun için çalışırken kendimizi düşündüğümüz gibi hissederiz.

Yani var oluruz.

Sonra bir şeyler olur. Karşılaştığımız şeyler düşüncelerimizde değişiklik meydana getirir. Düşündüğümüz ve olmak istediğimiz şey değişir. Bilincimizde meydana gelen bu değişiklik isteklerimizi, duygularımızı değiştirir ve başka bir şey olmak isteriz.

İdealize ettiğimiz her bir hedef, yaklaştığımız zaman biçim değiştirir. Gerçek dediğimiz şeyi elde ettiğimiz zaman kendimizi de gerçekleştireceğimizi biliriz. Fakat elde ettiğimiz anda gerçek olmadığını anlamak, hayal kırıklığı ve üzüntü yaratır. Bütün bunlara rağmen farkında olmadan yeni gerçeklerin peşinde koşarız.

Gerçek olarak tarif edilen şeylerin birer yanılsama olduğunu anlamasak bile değiştirdiğimiz tanımlar ve yaptığımız tarifler, gelişim sürecinin çok önemli bir tetikleyicisidir.

Yani dünyayı ve insanı tarif etmek için yaptığımız tanımları, öğrendiğimiz her yeni bilgiyle sürekli değiştiriyoruz.

Gerçeklerimiz değiştikçe gelişiyoruz.

Astrolojik ilişkiler

‘Balık Burcu için bu sene ayrılık görülüyor’ şeklindeki bir açıklama astrolojik yorum açısından son derece yetersiz bir açıklama. Bir astrolog çıkıp Balık burcuna giren Uranüs etkisini bu şekilde yorumlayabilir fakat bu yorum bütün Balık insanları için uygun değildir.

Çünkü doğum anındaki etkiler herkes için farklılık gösterir. Bunun sonucunda Uranüs’ün sembolize ettiği özellikleri herkes kendi ihtiyacı ve yetenekleri doğrultusunda başka başka kullanır. Uranüs’ün değiştirici etkisini her bir Balık, dikkatini yönelttiği alanla bağlantılı değişiklik yaparak kullanacaktır. Yani sadece evlilik açısından değerlendiremeyiz. .

Bu yıl Uranüs etkisi alan Balıklardan birisiniz fakat doğum zamanınızı tam bildirmediğiniz için değişiminizi hangi yönde gerçekleştireceğinizi belirlemem mümkün değil.

RUMUZ: LEBİBE ÖZÇAĞLAR
Yazının Devamını Oku

Güçlü bir sinerji oluşacak

13 Ağustos 2004
Bugün Ay, Satürn’ü tetikliyor ve bilinçaltının derinlerine inerek köklerinizi, geçmişinizi ve atalarınızdan getirdiğiniz yetenekleri anlamak için zorluyor. Fakat aynı zamanda Jüpiter’in uyumlu etkisi duyguların sert ve zorlayıcı olmasını hafifletecek. Gökyüzünün bu konumu farklı geleneklerden gelen kişilerin biraraya gelerek güçlü bir sinerji yaratmasını sağlayacağı gibi aynı zamanda fırsatları gerçekleştirmek için güçlü bir arzu uyandıracak.

Gökyüzünün işaretleri

Gökyüzünde ışıldayan ve hareket halinde bulunan cisimlerin arasında bulunan bizim Güneş sistemimize bağlı gezegenlerin hareketleri ile aynı sistemin içinde bulunan yaşadığımız Dünya’nın hareketi uyum içinde bulunuyor.

Bu prensibi kavradığınız zaman, Dünya’nın hangi süreç içinde bulunduğunu anlayabilirsiniz.

Astroloji, dünyanın gelişim sürecini incelerken bu gelişimi gerçekleştiren insan ile bütünleşiyor. Yani gezegenlerin gökyüzünde bulundukları konum, insanın yeryüzünde bulunduğu konumun bir yansıması olarak çok önemli mesajlar içeriyor. Ancak bu mesajları okuyabilmek için astroloji dilini bilmek gerek.

Astrolojik sembolleri de öğrenmiş olmanız gerekiyor.

Gezegenlerin birbiriyle yaptığı açı, bir gezegenin tekrar aynı burçta görülmesi (döngü) ve her an değişen gezegenlerin bütün olarak oluşturduğu gökyüzündeki şekil (Yıldız haritası), dünyanın değişen ve gelişen durumu ile senkronizasyon içinde bulunuyor.

Astroloji dilini öğrendiğiniz zaman gezegenlerin hareketlerini hesaplayarak nasıl bir konum alacaklarını belirleyebilir, böylece gezegenlerin hareketiyle senkron olan dünyayı ve dünyaya biçim veren insanı anlayabilirsiniz.

KİTAP

DOĞAYLA BÜTÜNLEŞMEK

Bu hafta cepte taşınması kolay, küçük, okunması çok kolay bir kitap tavsiye edeceğim size.

Dharma Yayınları’ndan çıkan kitabın yazarı John R. Stowe.

Bir biyoloji öğretmeniyken, farklı duyguların peşinden giderek terapötik masaj eğitimi alarak insanlar üzerinde yaptığı pek çok pratik uygulamalar sonucunda edindiği bilgileri çiçeklerin özlerini kullanarak birleştirir.

Kitabında tarifler, tanımlar ve uygulamak için küçük yöntemler anlatıyor.

Bu yöntemler özellikle kişinin doğayla bütünleşmesini sağlamaya yönelik.
Yazının Devamını Oku

Düşünceler derinleşecek

12 Ağustos 2004
Bugün bilinçaltının derinlerinden yükselen güzel duygular ilham verici ve yaratıcı bir biçimde açığa çıkabilir. Yengeç burcuna giren Ay, Venüs ile kavuşum yaparken, aynı zamanda Mars ve Uranüs’e uyumlu etkiler gönderecek. Akşama doğru geri giden Merkür’ü uyumlu bir etkiyle harekete geçirecek ve düşüncelerin derinleşmesini sağlayacak. Özellikle Su ve Toprak burçlarının ilk on günlük devresinde doğanlar, gökyüzünün bu konumundan etkilenecekler.

Kader çarkı veya şans tekerleği

Dünyanın en eski falı olarak bilinen Tarot, iki farklı desteden oluşur. Arkana Major ve Arkana Minor olarak bilinen destelerden ilki yani ‘Büyük Arkana’ 22 karttan oluşan bir destedir ve kartlar yanyana bir daire oluşturacak şekilde dizildiği zaman insanlığın evrimini anlatır. Minör kartlar ise 56 karttan oluşur, asıl Tarot kartlarına yani Arkana Major desteye sonradan ilave olmuştur.

Büyük Arkana olarak bilinen 22 kartın 10’uncu kartı ‘Wheel of Fortuna’ (Kader Çarkı)dır. Kaderin değişim zamanı geldiğini işaret eder. Hiçbir şeyin aynı şekilde devam etmeyeceğini söyler.

Altı çubuklu tekerlek ile sembolize edilen bu motif, bütün kültürlerde karşımıza çıkar ve ‘Dönen dünyanın simgesi’ olarak bilinir. Tekerleğin icadı ile ortaya çıktığı düşünülecek olursa Eski Sümer ile birlikte oluştuğunu söyleyebiliriz. Fakat araştırmalar Eski Sümer (MÖ. 3500) döneminden daha eski dönemlere ait kalıntılarda bulunduğunu işaret ediyor. Mesela İran’ın gelişmiş neolitik döneme ait muhteşem keramik kapları üzerinde (MÖ. 4500) tekerlek sembolü ile karşılaşıldı.

Bu motifle ilgili incelemeleri daha da ileri götürerek (MÖ. 18.000) ‘Svastika’ sembolü ile karşılaşabiliriz.

En eski zamanlarda altı çubuklu tekerlek motifi, hareket halinde bulunan ve gelişen dünyanın sembolü, şans tekerleği iken sonradan karamsar duyguların, ızdırabın simgesi haline geliyor.

Yükseliş ve düşüş.

Sürekli tekrarlayan döngünün ızdırabı ve bundan kurtulmaya yönelik gelişen ‘ruhun kurtuluşu’ felsefesiyle bütünleşiyor. Bununla birlikte gelişen ‘Yeniden doğmak’ (Reenkarnasyon) fikrinin tekrarlayan doğum çemberinden kurtulup aydınlanma sürecini başlatmış oluyor.

Tıpkı Tarot kartlarının sembolize ettiği anlam ile örtüşüyor. Dünyanın yükselişi sona eriyor veya tersine dönüyor ve aynı tekerlek bu kez talihsizliği, ızdırabı ve tekrarlayan döngüden kurtuluşu sembolize etmeye başlıyor.

Astrolojik ilişkiler

Gerçekten ilginç bir süreç içinde bulunuyorsunuz. Fakat sizin doğum haritanızda Uranüs etkisi güçlü olduğu için farklı olandan hoşlanıyorsunuz.

Aykırı, isyankar ve kabul görülen değerlerin dışına çıkmak için hissettiğiniz kuvvetli dürtünün nedeni bu. Ve buna bağlı olarak birden başlayan ve biten aşklar yaşarsınız. Ay, Uranüs, Venüs kavuşumunda doğmuşsunuz. Şu sıralarda Uranüs bu kavuşumu tetiklemeye başlıyor ve şimdiye kadar davranışlarınızı belirleyen duygularınızı değiştirecek olaylarla karşılaşıyorsunuz.

Ancak kendinizi olaylara kaptırmak yerine dikkatle düşünün ve ihtiyacınız olan değişikliği kendiniz yapın. 2005 yılı sizin için başarılı olacak ve bambaşka biri olarak çevrenizi şaşırtacaksınız.

RUMUZ: AŞK ÜÇGENİ
Yazının Devamını Oku

Ayrıntılı çalışmalar dönemi

11 Ağustos 2004
Başak burcunda dolaşan Merkür geri gitmeye başlıyor. Merkür, Başak burcunun yöneticisi ve son derece güçlü olduğu bir konumda bulunuyor. Geri gitmeye başlamasıyla birlikte geleceğe yönelik uzun vadeli projeler üzerinde çok ayrıntılı çalışmalar yapılabileceğini işaret ediyor. Özellikle yatırımlara yönelik alınacak kararlar ve çalışma sistemleri üzerine yoğun incelemeler ve araştırmalar yapılabilir. Ekip çalışmaları, dernekler ve hizmet sektörüyle ilgili yeni kararlar alınabilir.

Yansımalar evreninde yaşıyoruz (2)

Pırıl pırıl bir gökyüzü, çevremizi canlandıran parlak güneş, ışıl ışıl renk cümbüşüyle doğa gözlerimizi kamaştırıyor. Neşeyle koşuşan çocuklar, aşkın ateşiyle yanan gözler... Ve bütün bunlar yaşama sevinciyle taşmamıza ve yerimizde duramayacak hale gelmemize neden olabilir. Bunun üzerine bir şeyler yapmak isteriz. Hayatımızı anlamlı kılacak yeni isteklerin içimizde kabardığını hissetmeye başladığımız anda büyük bir enerjiyle yeni atılımlarda bulunmaya hazır hale geliriz.

İçimizden taşan bu arzuların ve geleceğe yönelik yepyeni beklentilerin oluşmasının nedeni, çevremizdeki şeylerin üzerimizde yarattığı etkiden başka bir şey değil.

Çevremizde bulunan şeylerin tümü, kimi zaman tek tek kimi zaman hepsi birlikte bilincimizi etkiliyor ve biçimliyor. Düşüncelerimizin oluşmasına neden olurken, düşüncelerimizin bütün olarak değişmesine de neden olabiliyor. Anlayışımız, alıgılamamız, değerlendirmelerimiz, beklentilerimizin altında daima ‘Şeyler’ yatıyor.

Peki, bilincimiz böylesine şeylerden etkilenip biçim kazanırken, bilincimizin etrafımızdaki şeyleri etkilemesi ve biçimlendirmesi mümkün değil mi?

Kant şöyle diyor; ‘Şeyler, bilincimizi biçimlendiriyor, bilincimiz de şeyleri etkiliyor ve biçimlendiriyor.’

Evet, yansımalar evreninde yaşıyoruz. Biz dışarı yansırken, dışarıdaki her şey bize kendimizi geri yansıtıyor. Tıpkı ‘Göl’ hikayesinde olduğu gibi.

MEKTUPLAR

Oğlunuz tam geçiş anında doğmuş. Fakat Güneş Yengeç burcuna geçmemiş. İkizler burcunun son derecesinde duruyor. Bu nedenle oğlunuzun burcu İkizler, Yükselen burcu ise, Yengeç. Merkür ve Venüs doğum anında İkizler burcunda durduğu için hem zihinsel, hem de duygusal açıdan İkizler burcunun hareketliliğini gösterecek. Son derece sempatik, şirin ve zeki bir çocuk. Aynı zamanda hassas ve duyarlı. Çünkü doğum anında hem Yükselen burcu (Yengeç), hem de Ay (Balık) Su burçlarında duruyor. Su’yun hassasiyeti ve algılama gücüne sahip olacağını gösteriyor.

RUMUZ: ALEV UÇAR
Yazının Devamını Oku

Merkür duruyor

10 Ağustos 2004
Bugün astrolojik açıdan önemli bir fenomen meydana geliyor. Mars burç değiştiriyor. Aslan burcundan çıkıp Başak burcuna giriyor ve uzun vadeli çalışmalar dönemi başlıyor. Fizik enerjiyi sembolize eden Mars, Başak burcunda güvenli ortam sağlamak için harekete geçer. Sahip olunan enerji, çalışmak ve sistem geliştirmek gereken alanlarda açığa çıkar. Ekip çalışmalarını yönetir ve daha fazla çalışmak için zorlar. Bugün aynı zamanda Merkür’ün durduğu bir gün. Merkür’ün bu konumu dikkatin tek bir konuya odaklı kalacağı ve düşüncelerin yavaşlayacağını işaret ediyor.

Yansımalar evreninde yaşıyoruz

Adam her gün gölün kıyısına gider. Eğilip gölün durgun sularındaki yansımasına hayran hayran dakikalarca bakarmış. Adam bir gün ölmüş. Göl, adamın gelmesini beklemiş. Gelmediğini görünce başlamış ağlamaya... Bunun üzerine sormuşlar göle... O adamı çok mu severdin diye? Bunun üzerine göl, ‘Hayır’ demiş. Peki niye bu kadar ağlıyorsun?

Göl de demiş ki, ‘O adam her gün gelir bana bakardı. Ve ben onun gözlerinde kendi güzelliğimi görürdüm. Artık göremeyeceğim... Onun için ağlıyorum.’

Yansımalar evreninde yaşıyoruz. Kendimizin dışındaki her şey, bize bir yönümüzü, bir tarafımızı yansıtıyor. Fakat kendimizi algılamak yerine sadece şeylerle ilgileniyoruz.

Çevremizdeki şeylerden etkilenen bilincimiz, kimi zaman kendine hayranlık biçiminde tezahür ederken kimi zaman da yeteneklerimizi harekete geçiriyor. Şeyler, bir taraftan kendimizde yapabilme gücünü hissetmemize neden olurken, diğer yandan neler yapabileceğimiz hakkında ışık tutan bir rehber oluveriyor.

Bazen de karamsar duygular içinde kıvranmamıza neden oluyor. Halden hale geçerken farklı duygular uyandıran şeylerin bile bilincine varamadan, ne olduğunu anlayamadan yaşıyoruz.

Bizi çevreleyen her şey, alacağımız tavırlardan oluşturduğumuz karaktere, duygularımızın gösterdiği çeşitlilik ve hareketliliğe kadar bizi oluşturuyor, biçimliyor, etkiliyor...

Devam edecek...

Astrolojik ilişkiler

Bir süredir Satürn etkisi altında bulunuyorsunuz. Doğum haritanızda Satürn sizi zaten etkiliyor ve geçiş yapan Satürn hayatınızda önemli değişiklikler için sizi zorluyor. Astrolojik açıdan bu işaret büyük değişimler döneminde bulunduğunuzu gösteriyor. İçinize kapanmanızın nedeni, kendinizle ilgili yapacağınız değişiklikleri anlam ve belirlemek için. Çünkü geleceğe yönelik kuvvetli istekleriniz ve beklentileriniz yok. Olayların sizi değiştirmesini bekliyorsunuz. Bu halden kendinizi çıkarmak için harekete geçin. Kendinizi zorlayın. O zaman enerjiniz uyanacak. Hayata karamsar açıdan bakmayın. Bu ay isteksizlik haliniz devam etse bile Eylül’ün ikinci yarısından sonra sizi harekete geçirecek olaylarla karşılşacaksınız.

RUMUZ: İSTEKSİZLİK
Yazının Devamını Oku

Sürprizlere hazırlıklı olun

9 Ağustos 2004
Bugün sabahın erken saatlerinde Ay önce Mars’ı tetikliyor. Yolculuklar sırasında gerilim duygusu yaratabilir. Ayrıca isteklerin yoğunlaşması, sabırsız duyguların açığa çıkmasına neden olabilir. Öğleden sonra Ay İkizler burcuna geçiyor ve Uranüs’ü tetikliyor. Sürprizlere hazırlıklı olmakta fayda var. Aynı zamanda yaratıcılıkla birlikte isyankar duyguların da harekete geçeceğine işaret ediyor. Marjinal kişiler ve sıra dışı olaylar dikkat çekebilir.

Gerçekleşen hayaller

İmajine etmek. Zihnin içinde düşüncenin görüntüsünü oluşturmak. Hayal kurmak. Konumuz hayaller ve tek gerçekleşecek olan şey de hayal. Düşünürüz, arzu ederiz sonra hayal ederiz... Hayallerimiz bizi harekete geçirir. Duygularımız ve isteklerimiz artar, içimizde büyük bir itici güç oluşur.

Şimdi bu yazıyı okurken benim imajinasyon yeteneğim yok diyenler olabilir. Yani düşüncelerimi zihnimin içinde oluşturamıyorum, göremiyorum, diyebilirsiniz.

Gerçekten de herkes zihninin içinde düşünceleri, objeleri resim olarak göremez. Fakat, bu durum imajinasyon yeteneği olmadığını göstermez.

Sayılarla uğraşan, mantık yürüten, matematik kafaya sahip olanlarda imajinasyon daha çok ses veya fikir biçiminde olmakta, resim şeklinde görüntüler pek oluşmamaktadır.Buna karşılık resim, heykel, sinema benzeri gösteri sanatlarına ve edebiyata yönelik bir yapıya sahip olanlar, düşünceleri resim olarak zihinlerinde imajine etmektedirler.

Tabii hem resim, hem ses, hem de koku imajinasyonuna sahip olanlar da var. Ve bunların zihinsel aktiviteleri çeşitli yönlerde kolayca hareket edebilir. Önce çevrenizde bulunan şeylere bakarsınız. Bu esnada en yakınınızda bulunanlar dikkatinizi çeker. Tabii bu arada dikkatinizi yönelten ve sizi etkileyen faktörler de vardır. Örneğin hayranlık duyduğunuz şahıslar...

Kendinize model olarak seçtiğiniz kişinin ortaya koyduğu güç, sizi cezbeder. Ve siz de öylesi bir güce ulaşabilmek için onun izlediği yolu ve ortaya koyduğu davranışları örnek olarak alıp hayalinizde kendiniz için yaratırsınız. İlerlediğiniz yolda karşılaştığınız şeyler sizi yeniden oluşturur.

Tam tersi de olabilir. İçinizdeki arzular yavaş yavaş azalmaya başlar. Genellikle isteklerin olmadığını görmek, kişiyi karamsar ve güvensiz yapar. Bunun sonucunda karamsar hayaller kurmaya başlarsınız. Üstelik bu karanlık hayallerin gerçekleşme olasılığı çok daha yüksektir. Çünkü, farkında olmadan gerçekleşen hayallerin püf noktasını yakalamışsınızdır.

Kuvvetli bir beklenti içine girmeden, hırs yapmadan, kendinizi gerilim içine sokmadan yarattığınız hayaller gerçek olur. Kendinizi öylece bıraktığınız isteklerinizle karşılaşırsınız. Hem de oldukça hızlı.

ASTROLOJİK İLİŞKİLER

Rumuz: Türkçe

Doğum haritanızda yabancı ülkede yaşayacağınız gözüküyor. Yani doğduğunuz yerin dışında. Ana dilinizin zayıf olmasından yakınıyorsunuz. Ancak bunun için üzülmeyin çünkü Türkiye’de geçireceğiniz zaman zarfında dilinizin çok hızlı geliştiğini anlayacaksınız. Çünkü lisan yeteneğiniz var. Sorduğunuz kişiyle aranızda astrolojik açıdan çok büyük bir uyumluluk yok. Fakat birbirinizi geliştirecek etkiler göze çarpıyor. Özellikle Satürn ve Jüpiter’in etkileri dikkat çekici. Birbirinizi disipline ederken baskı yaratmaktan kaçınmalısınız.
Yazının Devamını Oku

Başlamak için acele etmeyin

6 Ağustos 2004
Ay’ın küçülmeye başladığı bir haftaya giriyoruz. Böyle bir dönemde yeni başlangıçlar yapmak pek uygun değildir. Fakat şu anda Ay hala Koç burcunda ve bu konum yeni başlangıçlar yapmak için kuvvetli arzular uyandırabilir. Bu isteğiniz üzerine yoğunlaşıp düşünmek ve ne yapacağınızı veya nasıl yapacağınızı planlamak için uygun zaman. Ancak küçülen Ay döneminde verimin azalması ve başlanılan işlerden elde edilecek kazancın beklenilenden az olması söz konusu olabilir.

Yer çekimine karşı

Yer çekimini ortadan kaldıran kişileri ve hikayeleri duymuşsunuzdur. Hintli guru Sai Baba’nın yolculuk hikayesi çok ilginç. Yolda giderken büyük bir ağaç yolu kapatmıştır.

Görevlilerin gelmesi gecikince Sai Baba yanındakilere bir mantra verir ve hep birlikte yüksek sesle tekrarlamalarını söyler. Biraz sonra yol ortasındaki ağaç havalanır. Ağırlıksız durumdaki ağacı bir kişi iterek yolun yanına bırakır.

Arap tarihçisi Abu Zeyd al-Balki bu konuda şunları yazıyor;

Piramit inşaatında, büyük taş blokları yerlerinden kaldırmak ve taşımak için, bunların üstüne bazı formüller yazılı papirüsler konurdu. Sonra bir avuç büyüklüğünde, içiçe giren halkalarla oluşturulan bir alet, taş blokun üzerinde tutulur, halkalar çevrilirdi. Bunun üzerine taş ağır ağır yerinden kalkar ve istenen yere götürülebilirdi.

Bu açıklamayı okuyan A.Einstein, şunları söylüyor;

‘Bizim bilmediğimiz bazı sırlara, eskilerin vakıf olduklarını kabul etmek zorundayız. 600 tonluk bazı taş blokların üst yüzeylerinin konkavlaşmış olduğu dikkati çekiyor. Bu ancak muazzam bir çekim veya emme kuvveti ile meydana gelebilecek bir etkidir. ’

Astrolojik ilişkiler

Sorduğunuz kişiyle aranızdaki ilişkinin uzun süre mükemmel olduktan sonra şu ara soğumuş olması ilişkinizin aşama yapma sürecinde bulunduğunu gösteriyor. Ayrıca gezegenler sizin dönemleriniz hakkında bilgi verir. Ve sözünü ettiğiniz yıldan itibaren sorduğunuz kişinin beklentileri değişmiş.

Şu sıralarda isteklerinin zorlayıcı etkisi altında bulunuyor. Ayrıca sizin içinde köklü değişiklikler dönemi başlamış. Bu değişimi hangi yönde yapacağınıza sizin karar vermeniz gerekiyor.

RUMUZ: PAPATYA
Yazının Devamını Oku