Hayaller zenginleşecek

Bugün İkizler burcundaki Ay, Kova burcunda dolaşan Neptün’ü harekete geçiriyor.

Zodyak’ın en hareketli burcu olan İkizler’de bulunan Ay, bilinçaltının çok hareketli olacağını ve bilincin derinlerinden çok çeşitlilik gösteren ve değişen duyguların açığa çıkacağını işaret ediyor.

Hayalleri sembolize eden Neptün’e uyumlu etki yapan Ay’ın etkisiyle hayaller zenginleşecek. Sanatsal faaliyetlerde bulunanlar için verimli bir gün.

Ayrıca sinema, reklam ve hayal gücü gerektiren alanlarda çalışmalar yapanlar bugün son derece yaratıcı olabilirler.

Dikkatinizi odaklamanıza yardımcı olacak objeler

Pek çok kişi dikkatinin çok kolay dağıldığından şikayet ediyor ve konsantre olmak için ne yapacağını soruyor.

Çeşitli zamanlarda dikkati yükseltmek için pratik uygulamalar anlattım ancak dikkati belirle bir noktaya odaklamak ve o noktada uzun süre kalabilmek pek kolay bir iş değildir. Özel çalışma yapmak gerekir.

Aslında bu konu bir disiplin işidir. Fakat şimdi sizin sorunuza cevap olabilecek, pratik hayatınızı yaşarken yaptığınız işe konsantre olabilmenize yardımcı olacak küçük yöntemlerden söz edeceğim.

Bu anlatacağım yöntemler, daha önce sözünü ettiğim ve bir disiplin olarak uygulanan çalışmalar olmayıp bu çalışmaların başlangıcını oluşturabilir. Fakat günlük hayatın içinde kısa soluklu ve yapılması gereken işlere dikkatinizi kolay odaklamanıza yardımcı olacak.

Yapmanız gereken bir işe dikkatinizi odaklamanız zor olduğu zamanlarda, bulunduğunuz çevreye dikkatle göz atın.

Çevrenizde sizi rahatsız eden dağınıklık varsa, önce burayı düzenleyerek başlayın. Gözünüze batan, dikkatinizi çeken objeleri ortadan kaldırın. Ve tekrar dikkatinizi odaklamayı deneyin.

Genellikle çok çeşitli düşünceler araya girer ve dikkatinizi belirli bir noktaya toplamanız zor olur. Çevrenizi düzenlediğiniz halde düşüncelerinizi düzenleyemiyor ve dikkatinizi odaklayamıyorsanız o zaman kokusu hoşunuza giden bir tütsü yakın.

Sözsüz ve derinlerden gelen hafif bir müzik, hatta bir köşede yakacağınız mum düşüncelerinizin akışını yavaşlatır ve daha dingin bir hal içine girmenize yardımcı olur.

Artık dikkatinizi odaklamak istediğiniz çalışma her ne ise (Kitap okumak, yazmak, proje geliştirmek v.b.) başlayabilirsiniz.

Astrolojik ilişkiler

Artık duygularınızı anlatabileceğiniz döneme girmiş bulunuyorsunuz. Daha önce kafanızı karıştıran olaylar ve en önemlisi sizin hem duygularınız, hem de düşünceleriniz derinleşmiş olduğu için bir türlü kendinizi ifade edememiştiniz. Fakat şimdi ne istediğinizi tam olarak anlatabilecek durumdasınız. Üstelik Ekim ayından itibaren kendinize olan güveniniz yükselecek ve sevdiğinize duygularınızı anlatabileceğiniz gibi geleceğe yönelik projelerinizi uygulamaya da başlayacaksınız. Sizin için yükseliş dönemi başlıyor. Yükselen burcunuz Balık.

RUMUZ: SEVDALI
Yazarın Tüm Yazıları