Duygularınızı kontrol edin

SSabahın erken saatlerinde Satürn’ü tetikleyen Ay, öğleden sonra Mars’ı harekete geçirecek.

Böylece hem yoğunlaşan duygular, hem de farklı arzular açığa çıkabilir. Ancak zorlayıcı bir etki olduğu için ilişkilerinizde tedbirli davranmalı ve duygularınızı kontrol etmelisiniz. Duygusal baskı yaratan durumlar olabilir. Ancak bu etki bazı alışkanlıklarınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

BİYORİTM (2)

Biyoritm teorisi, her şeyde olduğu gibi insan hayatında da belli bir ritm olduğunu ve hayatın çeşitli alanlarında iyi ve kötü günleri belirlediğini savunur.

Bu fikri ilk kez ortaya atan kişi Dr. Wilhelm Filess. Ancak, eski kültürler incelendiğinde ortaya çıkarılan takvimlerin üzerinde iyi ve kötü günlerin titizlikle işaretlenmiş olduğu anlaşılıyor.

Tabii ki, bu takvimlerle Biyoritim aynı şey değil. Fakat aynı duyguyla hazırlandığı söylenebilir.

Biyoritme göre insanın hayatında doğum anıyla başlayan ve ölene kadar kesintisiz devam eden birbirinden farklı üç çeşit dalga vardır.

Fizik, duygu ve zihin dalgaları olarak isimlendiren bu dalgalar kendi içlerinde iki kola ayrılır.

Pozitif ve negatif şeklinde değerlendirilen bu günlerin kesiştikleri nokta ise, kritik gündür. Doğum anı sıfır noktası olarak kabul edilir. Bu noktadan üç ayrı dalga ilk beş-altı gün birlikte pozitif yönünde yükselirler. Sonraki günler ilk olarak fizik dalgası alçalmaya başlar. Daha sonra sırasıyla diğer dalgalar alçalmaya başlar. Böylece farklı periyodlar çizmeye başlarlar.

FİZİK DALGASI

İsminden de anlaşıldığı gibi fiziksel gücü gösterir. 23 günlük periyoda sahip olan bu dalganın ilk yarısı pozitif, ikinci yarısı ise, negatiftir. Birinci ve onikinci günler kritik gün olarak kabul edilir.

Fizik dalga pozitifteyken kişi fiziksel açıdan güçlü ve dayanıklı olur. Amerika’da hastanelerde yapılan bir araştırmaya göre hastanın fizik dalgası pozitifteyken hastalığa karşı direncin daha yüksek olduğu ve ameliyatlarda kanamaların minumum olduğu saptanmış.

Sporcuların ise, yüksek bir direnç ve performans gösterdikleri görülmüş. Fizik dalga eksideyken kişinin kolay yorulduğu gözlenmiş. Fizik dalganın kritik olduğu günler ise, en önemli günler. Kişi kendini fiziksel açıdan güçlü hissetse bile her türlü sakatlık ve hastalığa karşı direnci zayıf.

Bu nedenle fiziksel güç gerektiren işler, sportif faaliyetler yapılacaksa veya ameliyat olunacaksa kritik günün geçmesini beklemek yerinde olur.

(Sürecek)
Yazarın Tüm Yazıları