Alışkanlıklar değişebilir

Yaratıcı duyguların canlanacağı bir gün. Bilgisayar, teknoloji ve yaratıcılık gerektiren alanlarda çalışmaların hızlanacağı bir dönem.

İlginç tasarımların sergilenmesi, derinlerde bulunan duyguların açığa çıkması ve ilişkilerin farklı boyutlara taşınması mümkün. Koç burcunda dolaşan Ay, önce Merkür’ü harekete geçirecek ve organizasyonların heyecanla yapılmasını sağlayan duygular uyandıracak. Daha sonra Satürn’ü tetikleyecek ve bazı alışkanlıkların değişmesi için zorlayacak.

Yay burcunun özellikleri

Sonbaharın son dönemini yöneten Yay burcu, mevsimin sergilediği özelliklerle bütünleşir. Kış için yapılan tüm hazırlıkların bittiği ve kış mevsiminin kendini göstermeye başladığı bu dönem son kontrol dönemidir. Noksan kalanların araştırılması ve ihtiyaçların tamamlanması için bütün dikkatin ayrıntılara yöneltildiği bir devredir.

Yay Burcunun en belirgin özelliği de ayrıntılardır. Zodyak’ın içinde ayrıntılarla en fazla ilgilenenlere Yay burcu insanları arasında rastlanır. Bazen ayrıntıların içine öylesine dalar ki bu sırada bütünü tamamen unutabilir.

Yay Burcunun yöneticisi olan Jüpiter’in büyüteç özelliği ile birlikte değerlendirdiğimiz zaman Ateş’in çocukları Yaylar’ın ayrıntıları büyütüp içinde kaybolmalarına şaşmamak gerekir. Üstelik büyüteci sadece dış dünyayı incelemek için değil aynı zamanda iç dünyalarını incelemek için de kullanırlar. Bu durum Yaylar’ın dünyayı ve kendilerini sorgulayan biri olmalarına yol açar. Tabii sorularının cevaplarını bulmak için de yollara düşerler.

Seyahat etmek, Yay tipleri için tatilden daha öte bir ihtiyaçtır. Uzak diyarları, uzaklarda yaşayan insanları ve nasıl yaşadıklarını anlamak ister. Bu durum onların filozof olmasını da beraberinde getirir. Çünkü tüm ayrıntıları inceler ve sonunda öğrendiklerini birleştirerek kendi felsefesini oluşturur.

Öğrenme arzusu öylesine kuvvetlidir ki, bu duygu çok kolay maceraya atılmalarını sağlar. Zaten Jüpiter’in iyimser duygusuna da sahip oldukları için yollara çıkmak, bilinmeyen diyarlarda dolaşmak Yaylar’ı korkutmaz. Onun için zorluklar yoktur. Çünkü zor olarak algılamaz. Nasıl olsa ihtiyaç duyduğu yardımı her yerden alacaktır ve işleri yolunda gidecektir. Böylesine iyimser bir yaklaşımla hayatı algıladıkları için işleri yolunda da gider. Yani çok şanslıdır.

Astrolojik ilişkiler

Doğum saatinizi bildirmediğiniz için ayrıntılı bir inceleme yapmam mümkün değil. Genel doğum gününüze göre kabaca incelediğim zaman şu sıralarda kafanızın çok karışık olduğu görülüyor. Ayrıca Pluto sizi değiştirmek için etkiliyor. Radikal değişiklikler yapacağınız bir dönemdesiniz. Bu zorlayıcı etki, şu sıralarda özellikle iletişim araçları, evraklar ve sözleşmelerle ilgili konularda sizi çok zorlayabilir. Sorduğunuz mahkeme konusu için kesin bir şey söylemem mümkün değil. Çünkü doğum saatiniz yok. Fakat sizin değişim sürecinizle bağlantılı olarak hem parasal açıdan, hem de yakın çevrenizle ilgili sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Ancak Aralık ayından itibaren daha rahat olacaksınız. 2005 sizin için yenilenme yılı olacak.

RUMUZ: SEVİNÇ-İSTANBUL
Yazarın Tüm Yazıları