GeriDiyet Tarifler Zeytinyağlı brokoli ve Brüksel lahanası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı brokoli ve Brüksel lahanası tarifi

Zeytinyağlı brokoli ve Brüksel lahanası tarifi

Kilosuna dikkat edenler için hafif ve sağlıklı bir tarif, zeytinyağlı brokoli ve Brüksel lahanası... Çok doyurucu ve lezzetli bu yemeğin içinde 1 gram hayvansal gıda yok. Bu nedenle veganlar da büyük bir keyif ve gönül rahatlığıyla tüketebilirler. İşte zeytinyağlı brokoli ve Brüksel lahanası tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram brokoli
  • 500 gram Brüksel lahanası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 tane havuç
  • Zeytinyağı
  • 1 tutam şeker
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Zeytinyağlı brokoli ve Brüksel lahanası tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte pembeleşene kadar kavurun ve havuçları ince ince doğrayıp 3-4 dakika kadar soteleyin. Lahana ve brokoliyi ekleyerek üzerine 3 su bardağı suyu ekleyin. Tuzunu ve şekeri damak tadınıza göre ayarlayarak sebzeler yumuşayana kadar pişirin.