GeriÇorba Tarifleri Zencefilli bezelye çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zencefilli bezelye çorbası tarifi

Zencefilli bezelye çorbası tarifi

Çorbalar özellikle kış aylarında sofralarımızın vazgeçilmezi. İçine soğan, sarımsak, zencefil gibi ürünler eklendiğinde sağlık değeri artan çorbalar özellikle sebzelerle yapıldığında tadına doyum olmuyor. Bugün sizin için nefis bir zencefilli bezelye çorbası tarifimiz var. Beğeneceğinizi düşünüyoruz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 yumru zencefil
  • 3-4 adet kereviz sapı
  • 350 gram bezelye
  • Zeytinyağı
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı krema

Zencefilli bezelye çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Soğan, sarımsak ve zencefili incecik doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp doğradığınız ürünleri sırayla tencereye alarak kavurun.

Kereviz sapını da ince ince doğrayın.

Bezelye ve kerevizi de tencereye ekleyip birkaç kez karıştırın.

Tuz, karabiber ve suyu ekleyip yarım saat kadar pişirin.

Bezelyeler yumuşadığında çorbayı pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender’dan geçirin.

Ardından kremayı da çorbaya ekleyip iyice karıştırın.

Çorbanızı üzerine kızarmış ekmek parçaları serpip soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…