GeriMutfak Tüyoları Cennet çorbası tarifi: Cennet çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cennet çorbası tarifi: Cennet çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Cennet çorbası tarifi: Cennet çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Cennet çorbası, soğuk kış günlerinde içini sıcak tutacak nefis bir tarif. Bu çorba mısır unu ile hazırlanıyor. İçerisine eklenen sebzelerle de daha lezzetli hale geliyor. Oldukça da doyurucu. Eğer sofranızda cennet çorbasına yer vermek isterseniz, yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

İşte cennet çorbası tarifi, malzemeleri ve yapımı...

CENNET ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ

1 adet kuru soğan
1 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
5 su bardağı sıcak su
2 su bardağı tavuk suyu
2 diş sarımsak
Karabiber
Tuz

Üzeri için:

Toz biber
Sıvı yağ

CENNET ÇORBASI NASIL YAPILIR?

İlk olarak tencerede tereyağını eritin.

Ardından mısır ununu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.

Patates ve soğanı iri iri doğrayın ve tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.

Sebzeler kavurulunca rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.

Daha sonra sıcak suyu ve tavuk suyunu ilave edin ve orta ateşte ara ara karıştırın.

Çorba pişince blender'dan geçirin ve tekrar ocağa alıp birkaç dakika daha pişirin.

En son üzeri için sıvıyağı ve toz biberi kızdırın.

Çorbanız hazır olunca kaseler paylaştırın ve
üzerine toz biberli karışımı ekleyip servis edin.

Afiyet olsun...

False