Fava tarifi
Fava evde yapabileceğiniz en kolay ve en besleyici mezelerden biri. Üstelik içinde en ufak bir hayvansal gıda olmadığı için veganlar için de çok uygun. Siz de sofralarınıza renk ve tat katacak bir fava tarifi isterseniz doğru yerdesiniz. Tarifi Hürriyet Lezizz yazarı Şef Gülhan Kara hazırladı...
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı kuru iç bakla
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım demet dereotu
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
Üzeri için:
- Kırmızı soğan
- Dereotu
- Sızma zeytinyağı
Fava tarifi Nasıl yapılır?
Baklaları bir tencereye koyup üzerine bolca su ilave edin ve 1 gece bekletin.
Soğanları soyup kıyın.
Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğanları kavurun.
Baklaları süzüp sudan geçirin ve soğana ilave edin.
Üzerini 2 parmak geçecek kadar su, şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Orta ateşte baklalar yumuşayana kadar arada bir karıştırarak pişirin.
Dereotunu kıyıp yarısını baklaya ilave edin.
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı ekleyip tencereyi ocaktan alın.
Biraz soğuyunca karışımı el blender'ı ile ezerek püre haline getirin.
Favayı dilimleyerek servis yapmak için bir fırın kabını ıslatın.
Pişirdiğiniz ve blendırdan geçirdiğiniz malzemeyi bekletmeden kaba boşaltıp üzerini düzleyin.
Soğuyunca buzdolabına koyup en az 6 saat kadar bekletin.
Tamamen soğuduktan sonra taze dereotu yaprakları, soğan ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.