MASTERCHEF SANDVİÇ TARİFLERİ : Evde sandviç ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri neler? Yumuşacık puf puf sandviç ekmeği püf noktaları
MasterChef sandviç tarihleri izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hem doyurucu hem de sağlıklı bir atıştırmalık olan sandviç her öğünde yeniyor ve çok seviliyor. Klasik sandviçlerden bıkanlar için ise evde yapabilecek pek çok pratik alternatif tarif bulunuyor. Evde sandviç ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri neler? Yumuşacık puf puf sandviç ekmeği püf noktaları
Doğanın tereyağı olarak bilinen avokado, diyet dostu olan salatalıkla buluşuyor ve ortaya çok hafif ve çok sağlıklı bir sandviç çıkıyor. İster kahvaltıda ister ara öğünde tüketebileceğiniz bu sandviçi diyet yapmayanlar da çok beğenecek. Çeşit çeşit sandviç tarifleri hemen aşağıda...
SANDVİÇ EKMEĞİ NASIL YAPILIR?
Yapımı için malzemeler
500 gram un
300 mililitre ılık su
1 yemek kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
Sandviç ekmeği tarifi Nasıl yapılır?
Mayayı suda karıştırarak eritip canlandırın.
Unu ve tuzu da ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. (Hamur sert olursa az miktarda su ilave edebilirsiniz.
Hamurunuzu nemli bir bezin altında 1 saat kadar mayalandırın.
Bu sürenin sonunda mayalanan hamuru minik parçalara ayırın.
Parçaları hafifçe bastırarak biraz açıp önce kenarlarından, sonra da altından ve üstünden ortaya doğru katlayın.
Hamurlarınızı isterseniz yuvarlak isterseniz oval şekillendirin.
Tepsiye fırın kağıdı serip ekmekleri aralıklı olarak kağıdın üzerine dizin ve 15-20 dakika daha dinlendirip biraz daha mayalandırın.
Bu esnada fırını 240 dereceye ayarlayıp ısıtın.
İyice mayalanan ekmeklerinizin üzerine bıçakla çizik atın.
Ekmekleri fırına verin. Fırının içine ısıya dayanıklı kapta 1 bardak kadar da su koyun.
25 dakika kadar pişirdiğiniz sandviç ekmekleriniz afiyetle yemeye hazırdır.
Ekmeklerin en güzeli ekşi mayalı ekmekle yapılan bu sandviçin içinde çeşit çeşit sebzeler ve zeytin salatası ile dil peyniri bulunuyor. Lezzetini ise nasıl anlatacağımızı bilemiyoruz. Ama bu kadar şey bir araya gelir de lezzeti kötü olabilir mi? Zeytinleri damak zevkinize göre seçebilir, sebzeleri de mevsime göre değiştirebilirsiniz, aklınızda olsun.
İçindeki ızgara sebzeler, peynir, zeytin ve tam buğday ekmeğiyle başlı başına doyurucu ve besleyici bir öğün olan ızgara sebzeli hellim sandviçin yapım süresi diğer sandviçlere kıyasla biraz uzun olabilir ama bu gözünüzü korkutmasın. Çünkü tarifi çok kolay ve ortaya çıkan ürünün lezzeti çok başarılı. Hemen denemelisiniz...
Bu tarifimiz sandviçim hem lezzetli hem de doyurucu olsun diyenler için geliyor çünkü içinde patates mücveri bulunuyor. Sarımsaklı süzme yoğurtla lezzetine lezzet katılan bu mücverin harcını önceden hazırlayıp dondurarak, acil durumlarda çıkarıp kullanabilirsiniz. Kabak ve havuç mücveriyle de enfes oluyor.
İsterseniz diyetinizi bozmayacak bir öğlen öğünü, isterseniz işten eve gelip akşam yemeği hazırlamak istemediğiniz günler için kurtarıcı bir yemek... Hele ki tavuklarınızı önceden haşlayıp bir kenara koyarsanız, tek yapmanız gereken yoğurdu diğer malzemelerle karıştırıp ekmeğin arasına yerleştirmek olacak. Ne kadar zor olabilir ki?
BONUS: Daha cuma akşamından hafta sonu kahvaltısının hayalini kurmaya başlayanlar burada mı? Cevabınız ‘evet’se sizin için enfes bir tost hazırladık. Klasik tost ekmeği yerine yumuşacık bazlamayla yapılan bu tost gözlerinizden kalpler çıkmasını sağlayacak. Eh böyle başlayan hafta sonunun da güzel geçmekten başka şansı yok zaten.