Hürriyet haberlerinden geri kalma, tüm aboneliklerini yönet ve abone ol.
BÜLTENLERİNİ YÖNETSoğuyan havalarla birlikte kestane sezonu da açılmış oldu. Kestane kışın uzayan soğuk gecelerde kestane kebabı keyfi bir başkadır. Kestane pişirmeyle ilgili pek çok yöntem vardır. Peki, en güzel kestane nasıl pişirilir, nasıl seçilir ve kesilir?...
Vegan ve vejetaryen beslenme, toplayıcı insanların dönemi kadar eski olsa da avcılıkla ve ateşin bulunmasıyla birlikte yenmeye başlanan hayvanlar yüzünden unutulmuş durumdaydı. Ta ki günümüze; et endüstrisinin yarattığı korkunç görüntülere, çalışma...
Kuzu taç tarifi geleneksel yemeklerimizden biridir. Hem göze hem damağa hitap eden kuzu taç, özel misafirlerinizde favoriniz olacak. İşte tarifin detayları...
Balık sezonunda sizlere adı kadar tadıyla da fark yaratan bir tarif hazırladım: Floransa usulü balık! En güzel ve lezzetli balıklar daima çok taze olanlardır. Lüfer balığı ile hazırladığım bu tarifi özel kılan sosu ve Hindistan cevizini çok...
Balık sezonunun yavaş yavaş açılmaya başladığı bu günlerde, sizlere faydalı olacağını düşündüğüm deniz ürünleri ile ilgili bir yazı hazırladım. Balıkların besin değeri kadar tüketildikleri mevsimler de oldukça önemlidir. Peki, hangi balık hangi ayda...
Bir önceki yazımda mutfakta en çok kullanılan ve bunun yanı sıra adını bile hiç duymadığınız bazı otlar, baharatların faydalarından, kullanım alanlarından bahsetmiştim. Bu bölümde de aynı etkilerden sizlere bahsetmeye devam edeceğim. İşte, kimisine...
Dünya mutfağında kullanılan binbir çeşit baharat vardır. Bu baharatlar sadece lezzet değil, sağlık için de oldukça farklı işleve sahiptir. Sizlere mutfakta en çok kullanılan baharatlar ve vucuda etkilerine dair bir derleme hazırladım. İşte yemeklerde...
Kilis mutfağının sevilen yemeklerinden Kilis tava, kolay yapımı ve damak çatlatan lezzetiyle mutfaklarda sıklıkla tercih ediliyor. Kilis tava orjinal tarifi kuzu kıyma ile hazırlanıyor. İşte, Kilis tava nasıl yapılır merak edenlere, bu lezzetli...