Rüzgar Sünbül
Lezizz YazarıRüzgar Sünbül
1980 İstanbul doğumlu olan Rüzgar Sünbül, 1997 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen birçok mekanının mutfaklarında demi chef de partie’likten executive chef’liğe birçok kademede görev yaptı. Günümüzde executive chef ve consultant mutfak koordinatörlüğü, yemek dersleri eğitmenliği, menü danışmanlığı, konsept danışmanlığı gibi pozisyonlarda bulundu. Almanya, İtalya, Amerika, Dubai, Abu Dabi, Katar, Meksika, Çin gibi ülkelerde çalışmalar gerçekleştirdi. Çok sayıda televizyon programında konuk ve mutfak şefi olarak ekrana gelen Sünbül, çok sayıda ödül, teşekkür belgesi ve sertifikaya sahiptir. Üniversitelerde gerçekleştirdiği konferans, panel ve eğitimler aracılığıyla gençlere destek vermektedir. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev almaktadır. 25 yılını tamamladığı meslek yaşamı sayesinde iş ve sanat dünyası ile yoğun olarak özel davetler ve etkinlikler düzenlemektedir.

Tüm Yazıları


Kış akşamlarının vazgeçilmezi 'Kestane kebap'

Kış akşamlarının vazgeçilmezi 'Kestane kebap'

Soğuyan havalarla birlikte kestane sezonu da açılmış oldu. Kestane kışın uzayan soğuk gecelerde kestane kebabı keyfi bir başkadır. Kestane pişirmeyle ilgili pek çok yöntem vardır. Peki, en güzel kestane nasıl pişirilir, nasıl seçilir ve kesilir?...

21.11.2022
VEGAN MUTFAĞI: Veganlar ne yer, vegan beslenmenin faydaları nelerdir?

VEGAN MUTFAĞI: Veganlar ne yer, vegan beslenmenin faydaları nelerdir?

Vegan ve vejetaryen beslenme, toplayıcı insanların dönemi kadar eski olsa da avcılıkla ve ateşin bulunmasıyla birlikte yenmeye başlanan hayvanlar yüzünden unutulmuş durumdaydı. Ta ki günümüze; et endüstrisinin yarattığı korkunç görüntülere, çalışma...

25.10.2022
Kuzu taç tarifi

Kuzu taç tarifi

Kuzu taç tarifi geleneksel yemeklerimizden biridir. Hem göze hem damağa hitap eden kuzu taç, özel misafirlerinizde favoriniz olacak. İşte tarifin detayları...

15.10.2022
Floransa usulü balık tarifi

Floransa usulü balık tarifi

Balık sezonunda sizlere adı kadar tadıyla da fark yaratan bir tarif hazırladım: Floransa usulü balık! En güzel ve lezzetli balıklar daima çok taze olanlardır. Lüfer balığı ile hazırladığım bu tarifi özel kılan sosu ve Hindistan cevizini çok...

06.10.2022
Balık sezonu açıldı! Hangi balık hangi ayda yenir?

Balık sezonu açıldı! Hangi balık hangi ayda yenir?

Balık sezonunun yavaş yavaş açılmaya başladığı bu günlerde, sizlere faydalı olacağını düşündüğüm deniz ürünleri ile ilgili bir yazı hazırladım. Balıkların besin değeri kadar tüketildikleri mevsimler de oldukça önemlidir. Peki, hangi balık hangi ayda...

28.09.2022
Mutfakta kullanılan baharatlar, otlar, faydaları ve kullanım alanları- 2

Mutfakta kullanılan baharatlar, otlar, faydaları ve kullanım alanları- 2

Bir önceki yazımda mutfakta en çok kullanılan ve bunun yanı sıra adını bile hiç duymadığınız bazı otlar, baharatların faydalarından, kullanım alanlarından bahsetmiştim. Bu bölümde de aynı etkilerden sizlere bahsetmeye devam edeceğim. İşte, kimisine...

09.09.2022
Mutfakta kullanılan baharatlar, kullanım alanları ve görevleri - 1

Mutfakta kullanılan baharatlar, kullanım alanları ve görevleri - 1

Dünya mutfağında kullanılan binbir çeşit baharat vardır. Bu baharatlar sadece lezzet değil, sağlık için de oldukça farklı işleve sahiptir. Sizlere mutfakta en çok kullanılan baharatlar ve vucuda etkilerine dair bir derleme hazırladım. İşte yemeklerde...

06.09.2022
Kilis tava tarifi

Kilis tava tarifi

Kilis mutfağının sevilen yemeklerinden Kilis tava, kolay yapımı ve damak çatlatan lezzetiyle mutfaklarda sıklıkla tercih ediliyor. Kilis tava orjinal tarifi kuzu kıyma ile hazırlanıyor. İşte, Kilis tava nasıl yapılır merak edenlere, bu lezzetli...

23.08.2022