Floransa usulü balık tarifi

Balık sezonunda sizlere adı kadar tadıyla da fark yaratan bir tarif hazırladım: Floransa usulü balık! En güzel ve lezzetli balıklar daima çok taze olanlardır. Lüfer balığı ile hazırladığım bu tarifi özel kılan sosu ve Hindistan cevizini çok beğeneceğinizi umuyor ve havalar soğurken şifa olmasını diliyorum. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...

Haberin Devamı

MALZEMELER

500 gram taze ıspanak

1 yemek kaşığı tereyağ

3 yemek kaşığı taze süt kremi

Tuz

Karabiber

Bir fiske Hindistan cevizi

3 orta boy domates

4 adet taze soğan

400 gram lüfer balık

2 yemek kaşığı limon suyu

Sosu için;

1 yemek kaşığı tereyağ

1.5 yemek kaşığı un

1 bardak süt

1 adet yumurta sarısı

Tuz

Floransa usulü balık tarifi

HAZIRLANIŞI

Ispanakları yıkayıp hafifçe haşlayın ve suyunu süzün. Tuz , karabiber , hindistan cevizi eritilmiş yağ krema ekleyip karıştırın. Bu karışımı ateşe dayanıklı bir cam kaba koyun. Üzerine kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domatesleri ve soğanları serpin.

Balıkları limon ve tuzla ovuşturup ıspanağın içine yerleştirin, üzerini folyoyla kaplayın. 200 derece sıcaklıkla bir fırının ortasına yerleştirin 10 dakika pişirin.

Haberin Devamı

Balıkların üzerini hazırladığınız kaşar peynirini serperek üstü açık olarak 10 dakika daha fırında bırakın.

 

Yazarın Tüm Yazıları