Paylaş
MALZEMELER
500 gram taze ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı taze süt kremi
Tuz
Karabiber
Bir fiske Hindistan cevizi
3 orta boy domates
4 adet taze soğan
400 gram lüfer balık
2 yemek kaşığı limon suyu
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1.5 yemek kaşığı un
1 bardak süt
1 adet yumurta sarısı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ispanakları yıkayıp hafifçe haşlayın ve suyunu süzün. Tuz , karabiber , hindistan cevizi eritilmiş yağ krema ekleyip karıştırın. Bu karışımı ateşe dayanıklı bir cam kaba koyun. Üzerine kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domatesleri ve soğanları serpin.
Balıkları limon ve tuzla ovuşturup ıspanağın içine yerleştirin, üzerini folyoyla kaplayın. 200 derece sıcaklıkla bir fırının ortasına yerleştirin 10 dakika pişirin.
Balıkların üzerini hazırladığınız kaşar peynirini serperek üstü açık olarak 10 dakika daha fırında bırakın.
Paylaş