Kilis tava tarifi

Kilis mutfağının sevilen yemeklerinden Kilis tava, kolay yapımı ve damak çatlatan lezzetiyle mutfaklarda sıklıkla tercih ediliyor. Kilis tava orjinal tarifi kuzu kıyma ile hazırlanıyor. İşte, Kilis tava nasıl yapılır merak edenlere, bu lezzetli yöresel yemeğin tarifi ve incelikleri...

Haberin Devamı

MALZEMELER

500 gram kuzu kıyma

1 adet kapya biberi

2 adet köy biberi

1 adet kuru soğan

5 diş sarımsak

1 tutam maydanoz

30 gram tatlı biber salçası

Karabiber

Kaya tuzu

Kimyon

3 adet patlıcan

 Kilis tava tarifi

NASIL YAPILIR

Bütün sebzeleri güzelce yıkayıp kurulayın.

Biberleri, soğanı ve sarımsakları küçük küpler halinde doğrayın. Bir tutam maydanozu ince kıyım doğrayın.

Geniş bir kaba aldığınız kıymaya, doğradığınız tüm sebzeleri, salçayı ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.

Yoğurma işlemini gerçekleştirirken 1 kaşık sıvı yağ ekleyebilirsiniz.Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra ince dilimler halinde kesip fırın tepsisine dizin.

Haberin Devamı

Patlıcanları dizdiğiniz tepsinin üzerine kıymayı güzelce yayın, bıçakla üçgen porsiyonlar halinde şekil verin.

Kıymanın üzerini resimdeki gibi domates, biber, sarımsak ve soğanlarla süsleyebilirsiniz.

Tepsiyi önceden ısıtılmış 200°C fırına koyun. Tüm sebzeler pişene kadar ortalama 30 dakika pişirin.Yuvarlak cam fırın kabı kullanabilirsiniz.

Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun...

 

Yazarın Tüm Yazıları