Rüzgar Sünbül
Lezizz YazarıRüzgar Sünbül
1980 İstanbul doğumlu olan Rüzgar Sünbül, 1997 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen birçok mekanının mutfaklarında demi chef de partie’likten executive chef’liğe birçok kademede görev yaptı. Günümüzde executive chef ve consultant mutfak koordinatörlüğü, yemek dersleri eğitmenliği, menü danışmanlığı, konsept danışmanlığı gibi pozisyonlarda bulundu. Almanya, İtalya, Amerika, Dubai, Abu Dabi, Katar, Meksika, Çin gibi ülkelerde çalışmalar gerçekleştirdi. Çok sayıda televizyon programında konuk ve mutfak şefi olarak ekrana gelen Sünbül, çok sayıda ödül, teşekkür belgesi ve sertifikaya sahiptir. Üniversitelerde gerçekleştirdiği konferans, panel ve eğitimler aracılığıyla gençlere destek vermektedir. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev almaktadır. 25 yılını tamamladığı meslek yaşamı sayesinde iş ve sanat dünyası ile yoğun olarak özel davetler ve etkinlikler düzenlemektedir.

Tüm Yazıları


Yeşil erik turşusu tarifi

Yeşil erik turşusu tarifi

Yaz aylarında bolca tükettiğimiz yeşil eriği bu kez turşu olarak denemenizi tavsiye ediyorum. Kolay yapımı ile favorilerinizden olacak erik turşusu, farklı bir lezzet denemek isteyenlere alternatif sunuyor. İşte, erik turşusu tarifi detayları...

16.06.2022
Mutfakta kullanılan baharatlar, faydaları ve kullanım alanları

Mutfakta kullanılan baharatlar, faydaları ve kullanım alanları

Baharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan...

03.06.2022
Mutfakta kullanılan otlar, özellikleri, faydaları ve kullanım alanları

Mutfakta kullanılan otlar, özellikleri, faydaları ve kullanım alanları

Bir aşçı hangi baharatı veya otu hangi yemekte kullanması gerektiğini biliyorsa o yemeği çok daha lezzetli yapacaktır. Bir aşçının ot ve baharatları iyi bilmesi gerekir çünkü ot ve baharatlar sadece yemeklere değil, içeceklere ve yağlara da lezzet...

02.06.2022
Batman’ın meşhur yemekleri

Batman’ın meşhur yemekleri

Batman’ın coğrafi konumu ve eski bir tarihe sahip olması, ilin yemek kültürünü de şekillendirmiştir. Batman mutfağı, çoğunlukla et ve et ürünlerinden oluşmaktadır. Güneydoğu mutfağı kültürünün etkisi Batman’da da gözlenebilmektedir. Batman’ın kendine...

20.05.2022
Alerjen maddeler

Alerjen maddeler

Alerjenler ilaçlar, gıda maddeleri, kozmetikler, polenler, ev tozları gibi çok geniş bir yelpazede çeşitlilik gösterirler. Bu çeşitliliğe bağlı olarak da farklı belirtilerle seyreden çok sayıda hastalık tablosuna neden olabilirler. Alerjiye bağlı...

18.05.2022
Sade lokum tarifi

Sade lokum tarifi

Türk kültürünün önemli bir parçası olan lokum, damak tadına göre de çeşitli tariflerle zengin bir görsel sunuyor. Genellikle dışarıdan almaya alışık olduğumuz Türk lokumunu aslında evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, sizler için hazırladığım...

09.05.2022
Oğlak kebabı tarifi

Oğlak kebabı tarifi

Oğlak kebabı, özellikle Hıdırellez maksadıyla gidilen mesirelerde pişirilmesi bir geleneğe dönüşmüştür. Bu yönüyle bir hıdırellez yemeği olarak da değerlendirebiliriz. Hayvancılığın en layıkıyla yapıldığı Trakya’da ve dolayısıyla baharla birlikte...

25.04.2022
Fırında kuzu incikli bulgur pilavı

Fırında kuzu incikli bulgur pilavı

Hayvanda en yoğun iliğe sahip kemik olan incik ve bulgur pilavının buluştuğu bu tarif davet sofraları için mükemmel bir tercih olacak. Kuzu inciğin yumuşacık kıvamı ile kemik suyunda pişen bulgurun lezzet uyumu bu tarifi favorilerinizden yapacak....

20.04.2022