Rüzgar Sünbül
Lezizz YazarıRüzgar Sünbül
1980 İstanbul doğumlu olan Rüzgar Sünbül, 1997 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen birçok mekanının mutfaklarında demi chef de partie’likten executive chef’liğe birçok kademede görev yaptı. Günümüzde executive chef ve consultant mutfak koordinatörlüğü, yemek dersleri eğitmenliği, menü danışmanlığı, konsept danışmanlığı gibi pozisyonlarda bulundu. Almanya, İtalya, Amerika, Dubai, Abu Dabi, Katar, Meksika, Çin gibi ülkelerde çalışmalar gerçekleştirdi. Çok sayıda televizyon programında konuk ve mutfak şefi olarak ekrana gelen Sünbül, çok sayıda ödül, teşekkür belgesi ve sertifikaya sahiptir. Üniversitelerde gerçekleştirdiği konferans, panel ve eğitimler aracılığıyla gençlere destek vermektedir. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev almaktadır. 25 yılını tamamladığı meslek yaşamı sayesinde iş ve sanat dünyası ile yoğun olarak özel davetler ve etkinlikler düzenlemektedir.

Tüm Yazıları


Lordum tarifi

Lordum tarifi

Lordum, gerek kullanılan malzemeye gerekse pişirme usullerine göre kendi içinde ayrı bir tasnife tabidir. Bütün kültürlerden iyi ve güzel şeyleri alıp mutfağımıza uyarladıkları ve yüzyıllarca taşıdıkları gibi, yeni nesillerin de aynı mahareti...

05.07.2022
Bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Lezzetli bayat ekmekli tarifler

Bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Lezzetli bayat ekmekli tarifler

Yemek artıkları ve bayat ekmekler, çöpe atıldığında hem çok büyük bir israf hem de ekonomik kayba sebep oluyor. Bununla birlikte dünyanın büyük bir kısmının açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bir ortamda, kaynakların son derece etkili...

28.06.2022
Kiraz reçeli tarifi

Kiraz reçeli tarifi

Sizlere, tam mevsiminde hazırlayabileceğiniz ve kış boyu tadından mahrum kalmayacağınız bir tarif paylaşacağım: Kiraz reçeli! Adını sıkça duysanız da bu tarifi özel reçetemle denemenizi tavsiye ediyor ve kiraz reçeli tarifimi püf noktalarıyla...

20.06.2022
Yeşil erik turşusu tarifi

Yeşil erik turşusu tarifi

Yaz aylarında bolca tükettiğimiz yeşil eriği bu kez turşu olarak denemenizi tavsiye ediyorum. Kolay yapımı ile favorilerinizden olacak erik turşusu, farklı bir lezzet denemek isteyenlere alternatif sunuyor. İşte, erik turşusu tarifi detayları...

16.06.2022
Mutfakta kullanılan baharatlar, faydaları ve kullanım alanları

Mutfakta kullanılan baharatlar, faydaları ve kullanım alanları

Baharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan...

03.06.2022
Mutfakta kullanılan otlar, özellikleri, faydaları ve kullanım alanları

Mutfakta kullanılan otlar, özellikleri, faydaları ve kullanım alanları

Bir aşçı hangi baharatı veya otu hangi yemekte kullanması gerektiğini biliyorsa o yemeği çok daha lezzetli yapacaktır. Bir aşçının ot ve baharatları iyi bilmesi gerekir çünkü ot ve baharatlar sadece yemeklere değil, içeceklere ve yağlara da lezzet...

02.06.2022
Batman’ın meşhur yemekleri

Batman’ın meşhur yemekleri

Batman’ın coğrafi konumu ve eski bir tarihe sahip olması, ilin yemek kültürünü de şekillendirmiştir. Batman mutfağı, çoğunlukla et ve et ürünlerinden oluşmaktadır. Güneydoğu mutfağı kültürünün etkisi Batman’da da gözlenebilmektedir. Batman’ın kendine...

20.05.2022
Alerjen maddeler

Alerjen maddeler

Alerjenler ilaçlar, gıda maddeleri, kozmetikler, polenler, ev tozları gibi çok geniş bir yelpazede çeşitlilik gösterirler. Bu çeşitliliğe bağlı olarak da farklı belirtilerle seyreden çok sayıda hastalık tablosuna neden olabilirler. Alerjiye bağlı...

18.05.2022