Rüzgar Sünbül
Lezizz YazarıRüzgar Sünbül
1980 İstanbul doğumlu olan Rüzgar Sünbül, 1997 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen birçok mekanının mutfaklarında demi chef de partie’likten executive chef’liğe birçok kademede görev yaptı. Günümüzde executive chef ve consultant mutfak koordinatörlüğü, yemek dersleri eğitmenliği, menü danışmanlığı, konsept danışmanlığı gibi pozisyonlarda bulundu. Almanya, İtalya, Amerika, Dubai, Abu Dabi, Katar, Meksika, Çin gibi ülkelerde çalışmalar gerçekleştirdi. Çok sayıda televizyon programında konuk ve mutfak şefi olarak ekrana gelen Sünbül, çok sayıda ödül, teşekkür belgesi ve sertifikaya sahiptir. Üniversitelerde gerçekleştirdiği konferans, panel ve eğitimler aracılığıyla gençlere destek vermektedir. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev almaktadır. 25 yılını tamamladığı meslek yaşamı sayesinde iş ve sanat dünyası ile yoğun olarak özel davetler ve etkinlikler düzenlemektedir.

Tüm Yazıları


Köfte çanağında tarifi

Köfte çanağında tarifi

Köfte çanağında tarifini bir de böyle denemeye ne dersiniz? Klasik köfte tariflerinden sıkılanları şöyle alalım! Köfte çanağında tarifi ile mutfaklarda köfte ve makarna ikilisine yeni bir soluk getirme vakti...

15.08.2022
Aşure tarifi

Aşure tarifi

Hicri takvime göre Muharrem ayının 10. günü kutlanan aşure günü başladı. Aşurelerin hazırlandığı bu özel günde sevdiklerinize en lezzetli tarifi ikram etmeniz için sizlere tam ölçüsünde bir aşure tarifi hazırladım. Şimdiden deneyenlere ve tadanlara...

08.08.2022
Milföy hamuru tarifi

Milföy hamuru tarifi

Çoğunlukla marketlerden hazır almaya alışık olduğumuz milföy hamurunu aslında evde de kolay malzemelerle pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Lezzetli hamurişi tariflerinizde yer verebileceğiniz ev yapımı milföy hamuru tarifi ve malzemeleri hemen...

04.08.2022
Erik pestili tarifi

Erik pestili tarifi

Yazın yetişen mahsülleri toplayıp değerlendirmenin tam zamanı! Ve bunun en güzel yolu da kışa kadar saklayabileceğiniz harika pestillerdir. Çayın, kahvenin yanında, gün içerisinde ve sonunda sağlıklı atıştırmalıklar arayanlara, lezzetli erik pestili...

26.07.2022
Tulum peynirli bostan patlıcan tarifi

Tulum peynirli bostan patlıcan tarifi

En sevdiğiniz patlıcanlı tarif hangisi? Bulunduğu her yemek tarifinin lezzetini ikiye katlayan patlıcanı bir de böyle denemeye var mısınız? Osmanlı mutfağının en leziz yemeklerinden biri olan "Tulum Peynirli Patlıcan" tarifiyle biz kendi favorimizi...

18.07.2022
Lordum tarifi

Lordum tarifi

Lordum, gerek kullanılan malzemeye gerekse pişirme usullerine göre kendi içinde ayrı bir tasnife tabidir. Bütün kültürlerden iyi ve güzel şeyleri alıp mutfağımıza uyarladıkları ve yüzyıllarca taşıdıkları gibi, yeni nesillerin de aynı mahareti...

05.07.2022
Bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Lezzetli bayat ekmekli tarifler

Bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Lezzetli bayat ekmekli tarifler

Yemek artıkları ve bayat ekmekler, çöpe atıldığında hem çok büyük bir israf hem de ekonomik kayba sebep oluyor. Bununla birlikte dünyanın büyük bir kısmının açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bir ortamda, kaynakların son derece etkili...

28.06.2022
Kiraz reçeli tarifi

Kiraz reçeli tarifi

Sizlere, tam mevsiminde hazırlayabileceğiniz ve kış boyu tadından mahrum kalmayacağınız bir tarif paylaşacağım: Kiraz reçeli! Adını sıkça duysanız da bu tarifi özel reçetemle denemenizi tavsiye ediyor ve kiraz reçeli tarifimi püf noktalarıyla...

20.06.2022