Terbiyeli tavuk çorbası tarifi: Lokanta usulü terbiyeli tavuk çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Çorbalar, Ramazan sofralarının olmazsa olmazı. Lokanta usulü terbiyeli tavuk çorbası da iftar sofrasına çok yakışacak. Hem besleyiciliği hem de lezzetiyle tadına doyum olmuyor. Peki terbiyeli tavuk çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte lokanta usulü tavuk suyu çorbası tarifi ve yapımı...
Yapımı için malzemeler
1 adet tavuk but veya 3 adet baget
3 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
1 çay bardağı tel şehriye
Karabiber
Tuz
Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Yarım limonun suyu
Tuz
Terbiyeli tavuk çorbası tarifi: Lokanta usulü terbiyeli tavuk çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? Nasıl yapılır?
Tavuğu tencereye alın, 1,5 litre kadar su ve tuz ilave edip haşlayın.
Suyunu süzün, etlerini ayıklayıp didikleyin.
Tavuk suyunu yeniden ocağa alın.
Un, yumurta, yoğurt ve limon suyunu bir kasede pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın.
Tavuk suyundan 1-2 kepçe kadar ilave edip ılıştırın.
Ardından terbiyeyi, ocaktaki tavuk suyuna ekleyin.
Ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
İçerisine didiklediğiniz tavuk etlerini ve tel şehriyeyi ekleyin.
Altını kapatmadan karabiber ve tuzunu da ilave edip bir taşım kaynatın.
Dilerseniz üzerine ince kıyılmış dereotu veya kızgın tereyağında kavrulmuş pul biber gezdirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...