GeriTatlı Tarifleri Tart kalıbında irmik tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tart kalıbında irmik tatlısı tarifi

Tart kalıbında irmik tatlısı tarifi

Lezzetine hayran olduğumuz sütlü irmik tatlısı, tart kalıbında şekillendirilip çikolatalı ya da meyveli soslarla birleştirildiğinde bambaşka bir lezzete kavuşuyor. Siz de tart kalıbında irmik tatlısı yapmak isterseniz, ihtiyacınız olan malzemeleri ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. İşte nefis tart kalıbında irmik tatlısı tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Çikolata, vişne ya da tercih ettiğiniz başka bir sos

Tart kalıbında irmik tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

İrmik, şeker ve sütü tencereye koyup kaynayana kadar karıştırın.

Kaynamaya başladığında içine tereyağı ve vanilya ekleyip bir süre daha karıştırın.

Tatlıyı ocaktan alıp içini ıslattığınız kalıba dökün.

Oda sıcaklığında ılınmasını beklediğiniz tatlıyı buzdolabında soğutun.

Geniş bir tabağa ters çevirip çıkardıktan sonra üzerine dilediğiniz sosu dökün.

Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun…