GeriSalata Tarifleri Taratorlu semizotu salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taratorlu semizotu salatası tarifi

Taratorlu semizotu salatası tarifi

Omega 3 içeren tek sebze olan semizotu, ilkbahar ve yaz aylarının en gözde yeşilliklerinden. Özellikle salata olarak tüketilince tadına doyum olmuyor. Semizotunu farklı bir lezzete dönüştürmek istiyorsanız, taratorlu semizotu salatası tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 dilim ekmek içi
  • 1 limonun suyu
  • 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3-4 adet cherry domates

Taratorlu semizotu salatası tarifi Nasıl yapılır?

Ekmek içini hafifçe ıslatıp suyunu sıkın.

Ceviz, limon suyu, ekmek, sarımsak, zeytinyağı ve suyu mutfak robotunun haznesine koyup püre kıvamı elde edene kadar çekin.

Semizotlarını temizleyip doğradıktan sonra geniş bir salata kasesine alın.

Hazırladığınız taratorlu sosu semizotlarının üzerine gezdirin.

Semizotlarını kırmadan sosla karıştırın.

Üzerini domates dilimleriyle süsleyip servis edin.