GeriTatlı Tarifleri Tahinli dondurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tahinli dondurma tarifi

Tahinli dondurma tarifi

Sıcak yaz aylarında sizi ve ailenizi serinletecek çok lezzetli bir yaz tatlısı...

  • 2 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 550 gram süt
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 140 gram şeker
  • 240 gram krema
  • 50 gram tahin (3 yemek kaşığı)
  • 100 gram tahin helvası

Tahinli dondurma tarifi Nasıl yapılır?

Krema ve sütü bir tencerede kaynatın. Bu sırada yumurta sarılarını ve şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Kaynayan sütlü karışımı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpma teli ile karıştırın. Karışımı bir tencereye alın. Tahin ilave edin. Kısık ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışımı muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alın. Karışımı başka bir kaba aktarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Haznesini buzlukta 24 saat soğuttuğunuz dondurma makinenizi çalıştırın. Soğuyan karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün. Kıvam alana kadar, yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın. Dondurmanız kıvam almaya başladığında tahin helvasını ilave edin. Dondurma makinenizi yaklaşık 2 dakika daha çalıştırın. Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın. Buzdolabına koyup -18 derecede muhafaza edin. Hazırladığınız karışımı 24 saat boyunca buzdolabında bekletin.

Tahinli dondurmanızı dilerseniz üzerine pekmez dökerek servis yapabilirsiniz.