Şekersiz irmik helvası tarifi
"Şekersiz bir tatlı yapsak, hafif hafif yesek ne güzel olur" diyorsanız doğru tariftesiniz. Biz de sizle aynı şeyi düşünüyoruz ve bu tarifte irmik helvamızı pekmezle yapıyor, afiyetle yiyoruz. Üstelik bol sütlü olduğu için çok da besleyici bir tatlı.
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Şekersiz irmik helvası tarifi Nasıl yapılır?
Derin bir tavaya (tercihen wok tavaya), irmik ve unu birlikte koyun. Orta ısılı ateşin üzerinde sürekli karıştırarak kuru kuru 5-6 dakika kavurun. Böylece unun ve irmiğin nemi uçacak ve helvanın pişme süresi kısalacak.
Şimdi tereyağı ve sıvı yağ katıp 2-3 dakika daha kavurun. Büyük bir kasede süt ve pekmezi karıştırın. Kavrulan helvanın üzerine aktarın. Ocağın altına hafifçe kısın ve yine sürekli karıştırarak 5-7 dakika kadar helvanın katılaşıp, koyu muhallebi kıvamına gelmesini bekleyin.
Ceviz içini ilave edip tekrar karıştırın ve bir servis tabağına aktarın. Ilık olarak servise sunun.