GeriBalık Tarifleri Sarımsaklı akivades tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarımsaklı akivades tarifi

Sarımsaklı akivades tarifi

Akivades (Aquadis) özellikle Kuzey Ege’de Çanakkale-Ayvalık civarlarında bulunan bir tür kum midyesi. Kumun 5 santimetre kadar altında yaşayan akivadesin lezzeti de bir başka oluyor. Sizin için balık sofralarınıza çok yakışacak nefis bir sarımsaklı akivades tarifi hazırladık. Deniz mahsullerini sevenler akivadesi mutlaka denemeli...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram akivades
  • 5-6 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet limonun suyu

Sarımsaklı akivades tarifi Nasıl yapılır?

Akivadesleri güzelce temizlenmesi için suda bekletin.

Sarımsağı ve biberi ince ince doğrayın.

Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp sarımsak ve biberi biraz renk alana kadar çevirin.

Üzerine limon suyunu ekleyin.

Akivadesleri ve baharatları da tencereye aktarın.

Üzerine çok az miktar su ekleyip akivadeslerin buhar yardımıyla açılması için kapağını güzelce kapatın.

Akivadesler açılınca üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis edin. Afiyet olsun...