GeriEt Yemeği Tarifleri Ramazan kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan kebabı tarifi

Ramazan kebabı tarifi

Kebap Türk mutfağı denince akla gelen lezzetlerin başında yer alıyor. Her şehrimizin kendine has bir kebabından söz etmek mümkün. Afyonkarahisar mutfağında da ramazan kebabı çok seviliyor. Afyon kebabı olarak da bilinen bu yemek özellikle ramazan ayında iftarda tüketildiği için bu ismi almış. Ramazan kebabının malzemeleri ve yapılışı aşağıda. Yöresel lezzet sevenler bu yemeği mutlaka denemeli…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram dana kuşbaşı
  • 2 adet tırnaklı pide
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 

Ramazan kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Eti bir tavada suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Etlerin üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Tuzunu da ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.

Pideleri küp küp doğrayıp fırında ısıtın.

Etin suyunu süzün ve pideleri bu suyla ıslatın.

Etleri ıslattığınız pidelerin üzerine yerleştirip gerekirse biraz daha et suyu dökün.

5 dakika kadar fırınladığınız yemeğinizi üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis edin.