GeriTatlı Tarifleri Pudingle yaz güllacı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pudingle yaz güllacı tarifi

Pudingle yaz güllacı tarifi

Mutlu ve güzel bir iftar yemeği için "pudingle yaz güllacı" tarifiyle sofralarınızı donatın.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Pudingli krema için:
    • 1 paket vanilyalı puding
    • 2 su bardağı süt
    • 1 paket toz krem şanti
    Güllaç için:
    • 400 gram güllaç yaprağı
    • Yarım su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı gül suyu
    • 2-3 yemek kaşığı ceviz ve Antep fıstığı kırığı

    Pudingle yaz güllacı tarifi Nasıl yapılır?

    Vanilyalı pudingi süt ile paketteki tarife uygun olarak pişirip ılımaya bırakın. Ilınan pudingi toz krem şanti ile çırparak puding kreması elde edin.

    Bir tepsiye güllaç yapraklarının yarısını süt ve gül suyu ile ıslatarak serin. Üzerine krema karışımını dökün. En üste, kalan yaprakları serip, üzerine tekrar süt ve bol gül suyu gezdirin.

    En üste ceviz ve Antep fıstığı kırıkları serpiştirip buzdolabına kaldırın. Soğuk servis edin.