GeriEt Yemeği Tarifleri Pirzola çatısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pirzola çatısı tarifi

Pirzola çatısı tarifi

Sofranızdan eksik edemeyeceğiniz bir lezzet.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 16 adet kalem pirzola
  • 2 adet sap biberiye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
Püre için:
  • 6 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı tuz

Pirzola çatısı tarifi Nasıl yapılır?

Kalem pirzolayı 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Ateş kısık olmalı. Pirzolalar suyunu bırakıp çekince biberiye, tane karabiber ve tuz ekleyip kızartmaya devam edin. 3 bardak sıcak su ekleyip 45-50 dakika pişirin.

Soyduğunuz patatesi tencereye koyun, üstünü kapatacak kadar su ilave edin. Patates haşlanınca, suyuyla birlikte blender'da ezin.

Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve un koyun. Unu pembeleşene kadar kavurun. Patates püresi, 1 su bardağı süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz koyup bir taşım kaynatın.

Servis tabağına patates püresini koyup üstüne eti sosuyla birlikte koyun. Sıcak olarak servis yapın.