Pirzola çatısı tarifi
Sofranızdan eksik edemeyeceğiniz bir lezzet.
Yapımı için malzemeler
- 16 adet kalem pirzola
- 2 adet sap biberiye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 6 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı tuz
Pirzola çatısı tarifi Nasıl yapılır?
Kalem pirzolayı 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Ateş kısık olmalı. Pirzolalar suyunu bırakıp çekince biberiye, tane karabiber ve tuz ekleyip kızartmaya devam edin. 3 bardak sıcak su ekleyip 45-50 dakika pişirin.
Soyduğunuz patatesi tencereye koyun, üstünü kapatacak kadar su ilave edin. Patates haşlanınca, suyuyla birlikte blender'da ezin.
Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve un koyun. Unu pembeleşene kadar kavurun. Patates püresi, 1 su bardağı süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz koyup bir taşım kaynatın.
Servis tabağına patates püresini koyup üstüne eti sosuyla birlikte koyun. Sıcak olarak servis yapın.