GeriHamur İşi Tarifleri Organik köy ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Organik köy ekmeği tarifi

Organik köy ekmeği tarifi

Ekmek beslenmemizin en önemli parçalarından bir tanesi. Hele organik köy ekmeklerinin lezzetini anlatmak mümkün değil. Peki bu ekmeği evde yapamaz mısınız? Çok da güzel yaparsınız. Gastronometro şefleri, Dünya Ekmek Günü için güzel bir organik köy ekmeği tarifi hazırladı. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram organik ekmeklik buğday unu
  • 10 gram tuz
  • 20 gram yaş maya
  • 40 gram şeker
  • 25 gram tereyağı
  • 125 gram süt
  • 175 gram su

Organik köy ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını yumuşatıp diğer malzemelerle birlikte bir karıştırma kabına alın.

Homojen görünümlü bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru hacminin iki katına çıkana kadar mayalandırın.

Ardından kendi kabının içinde katlayıp yeniden mayalandırın.

Hamuru elinizle 20x40 santimetre ölçülerinde açın.

Kendi içine doğru katlayıp bastırarak rulo yapın.

Birleşim yeri alta gelecek şekilde unlanmış bir tepside henüz ısıtılmamış fırına koyun.

Yanına nem oluşturması için bir bardak sıcak su koyun.

Son mayalandırmayı yapın ve suyu fırından çıkarın.

180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika iç sıcaklığı 97 dereceyi geçene dek pişirin.

Fırından çıkarılıp soğuyana kadar bir fırın teli üzerinde dinlendirin. Afiyet olsun..