GeriMeze Tarifleri Kuru erikli pancar mezesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru erikli pancar mezesi tarifi

Kuru erikli pancar mezesi tarifi

Mezeler sofralarımızın olmazsa olmazları... Özellikle kutlama sofralarının vazgeçilmezleri onlar. Kimimiz yoğurtlu mezelere aşığız kimimiz tahinli mezelere. Hürriyet Lezizz Köşe Yazarı Derya Jerdev sizin için nefis bir meze tarifi hazırladı: Kuru erikli pancar mezesi. Bu meze için ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet pancar
  • 5 adet Çubuk salatalık turşusu
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı mayonez
  • 8-10 adet kuru erik
  • Tuz
  • Karabiber

Kuru erikli pancar mezesi tarifi Nasıl yapılır?

Pancarları kabuğu ile haşlayın.

Kabuğunu soyup rendeleyin.

Salatalık turşusunu rendeleyip sarımsağı ezip ilave edin.

Mayonez, tuz ve karabiber ile karıştırın. Afiyet olsun...