Fotoğraf: Ingimage
Son Güncelleme:
Kuru cacık tarifi
Cacık özellikle yaz aylarında hem soğuk hem de doyurucu olmasıyla herkesin favorisi. Tek başına bir yemek olarak bile yenebilen cacığı kimileri sulu kimileri ise koyu kıvamlı seviyor. Siz de ikinci gruptaysanız kuru cacık tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 3 adet salatalık
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 4-5 dal dereotu
- 2-3 dal nane
- 1 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
Kuru cacık tarifi Nasıl yapılır?
Salatalıkları soymadan rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve sularını sıkın.
Yeşillikleri ince ince kıyın.
Yoğurdu derin bir kaseye alıp çatalla iyice ezin.
Sarımsağı da ezin.
Tüm malzemeyi iyice karıştırın.
Servis tabağına aldığınız cacığı buzdolabında soğutun.
Üzerine zeytinyağı gezdirip servis edin. Afiyet olsun...