GeriMeze Tarifleri Kırmızı biber turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kırmızı biber turşusu tarifi

Kırmızı biber turşusu tarifi

Kapya biber, salçalarımızın yemeklerimizin lezzeti. Peki kapya biberle nefis bir turşu yapmaya da ne dersiniz? Yağlı turşu da denen kırmızı biber turşusu, kısa süre içinde yapılmasıyla ve lezzetiyle herkesin favorisi olacak. İşte çok beğeneceğiniz kırmızı biber turşusu tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet kapya biber
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 diş sarımsak
  • 8 dal maydanoz

Kırmızı biber turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Biberleri yıkayıp tohumlarını ayıklayın ve irice doğrayın.

Sirke, tuz ve sıvı yağı tencerede karıştırıp kaynatın.

Kaynayınca biberleri de ilave edip 4 dakika haşlayın.

Kevgirle süzdüğünüz biberleri bir kaseye alın.

Üzerine doğradığınız sarımsakları ve maydanozu ilave edin.

Malzemeleri sıkıştırarak kavanoza doldurun.

Tencerede kalan tuzlu yağlı sirkeyi üzerine ilave edip kavanozu sıkıca kapatın.

Bir gece dışarıda beklettiğiniz turşuyu daha sonra buzdolabında saklayın. Afiyet olsun…