Kayısılı kuzu şiş kebap tarifi
Meyve, Osmanlı'dan günümüze et yemeklerini lezzetlendirmek için sıklıkla kullanılmış ve çok da başarılı olmuş. Kayısılı kuzu şiş kebap da bu duruma örnek gösterilebilecek bir yemek. Soğan ve baharatlarla güzelce marine edilmiş etin lokum gibi lezzeti bir yana, bu kebabı yedikten sonra kayısıya bakışınızın değişeceğini garanti edebiliriz.
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram kuzu şiş
- 10 adet kuru kayısı
- 10 adet çarliston biber
- 8 adet domates
Terbiyesi için:
- 3 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kayısılı kuzu şiş kebap tarifi Nasıl yapılır?
Kayısıları 15-20 dakika suda bekletin. Süzdükten sonra dörde bölün.
Kuru soğanları çok ince doğrayın ya da rendeleyin. Domatesleri de çok ince doğrayın ve etleri bu karışımın içine atın. Tuzunu ve karabiberini de serptikten sonra elinizle karıştırıp ağzını kapatarak buzdolabına koyun.
Şişlerin en altına eti geçirin. Üzerine 2-3 santimetre kalınlığında doğranmış biberlerden bir tane, onun üzerine dörde bölünmüş domateslerden bir tane, son olarak da kayısılardan bir tane dizin. Tek bir şişe bu sıralamayı iki kez yapın. İkinci kayısının üzerine bir et geçirip kapatın.
Fırın ızgarasında veya mangalda pişirdiğiniz etleri bulgur pilavıyla birlikte servis edebilirsiniz.