Son Güncelleme:
Kalem börek tarifi
Börek sevmeyen yoktur. Kahvaltıda, ana yemekte, çayın yanında ya da ara öğün fark etmez, her türlü böreği her zaman yiyebiliriz. Eğer siz de bizimle aynı fikirdeyseniz ve özellikle dar zamanlarda elinizin altında olacak bir böreğe ihtiyacınız varsa, müsait zamanınızda yapıp buzluğa atabileceğiniz bu kalem börekler tam size göre...
Yapımı için malzemeler
- İstediğiniz miktarda yufka
- Lor veya ufalanmış beyaz peynir
Sosu için
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
Kalem börek tarifi Nasıl yapılır?
Yufkaları üst üste koyup 6 veya 8 eşit üçgen dilime kesin. Parçaları üst üste koyun.
Yufkanın her yerine çırptığınız sostan sürdükten sonra uzun kenarına peynir koyun. Kenarları içe katlayarak yuvarlayın. Hepsini aynı boyda yapmaya çalışın.
Tek porsiyonluk sayıda buzdolabı poşetlerine doldurun, buzluğa kaldırın. Gerektiğinde buzluktan çıkarıp buzu erimeden kızgın yağda pişirebilirsiniz.