GeriKahvaltılık Tarifleri Kaçamak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaçamak tarifi

Kaçamak tarifi

Aslen Balkanlar’a ait bir yemek olan kaçamak, zamanla Edirne mutfağında da yerini almış. Mamaliga olarak da bilinen kaçamak, mısır ununun özel bir şekilde pişirilerek üzerine çeşitli malzemeler ilave edilmesi ile hazırlanan ve sıcak olarak servis edilen bir yemektir. Edirneliler tarafından kahvaltıda da tercih edilmektedir. Sizde kahvaltılar sofralarınızda kaçamak olsun isterseniz tarifini aşağıda yazdık. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 litre su
  • 600 gram mısır unu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ veya tereyağı
  • 200 gram kıyma
  • Lor peyniri, pekmez ya da bal

Kaçamak tarifi Nasıl yapılır?

Suyu tencereye koyup ocağa alın ve içine tuz ilave edin.

Mısır ununu azar azar tencereye ekleyin. (Topaklanmaması için sürekli karıştırmak gerekiyor.)

Kısık ateşte yarım saat karıştırın.

Üzerine sıvı yağ ekleyin.

Ayrı bir tavada kıymayı kavurun.

Pişen mısır ununu tepsiye ince bir şekilde yayın.

Tercihe göre üzerine kavrulmuş kıyma, lor veya bal ekleyerek sıcak servis yapın.