GeriEt Yemeği Tarifleri İsveç köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İsveç köftesi tarifi

İsveç köftesi tarifi

İsveç köftesi, akşam yemeğinde farklı lezzetlere yer vermek isteyenler için nefis bir seçenek. Et suyuyla hazırlanan sosla lezzetlenen bu tek atımlık köfteler sofranıza renk katacak. Dilerseniz patates püresi ve sotelenmiş sebzelerle de servis edebilirsiniz. Peki İsveç köftesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Denemek isteyenler için İsveç köftesi tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram yağsız dana kıyma,
  • 1 adet yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1,5 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Karabiber
  • Tuz

İsveç köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Köfte için tüm malzemeleri bir kapta yoğurun.

Bir kâseye soğuk su koyun, iki elinizi ıslatın.

Köfte harcından küçük küçük top köfteler hazırlayın.

Hazırladığınız köfteleri bir tepsiye yerleştirin ve 40 dakika kadar buzdolabın bekletin.

Daha sonra tavaya 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin ve köfteleri kızartın.

Köfteler kızardıktan sonra tereyağını tavada eritin.

İyice kızdığında unu ekleyip 2 dakika kadar kavurun.

Üzerine yavaş yavaş et suyunu ve nişastayı da ilave edip hızlıca karıştırın.

Tuz, karabiber ve krema eklediğiniz sosu kısık ateşte 2-3 dakika kadar pişirin.

Sosa köfteleri ekleyip harmanlayın.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...