GeriEt Yemeği Tarifleri İşkembe dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İşkembe dolması tarifi

İşkembe dolması tarifi

Adana mutfağının dolmaları meşhurdur. Genelde akıllara ilk şırdan dolması gelir ama işkembe dolması da çok lezzetlidir. İyice temizlenmiş işkembelerin içine pirinç, kıyma, soğan ve salçayla yapılan enfes bir harcın doldurulmasıyla elde edilen işkembe dolmasının bir diğer özelliği de bol miktarda kimyonla tüketilmesidir. Bu kadar anlattıktan sonra tarifini vermesek olmaz. İşte Adana mutfağından işkembe dolması tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet işkembe
  • 250 gram kıyma
  • 500 gram pirinç
  • 500 gram kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

İşkembe dolması tarifi Nasıl yapılır?

İçi temizlenmiş işkembeleri önce soğuk sonra da sıcak suyla iyice yıkayın.

Temizlendiğinden emin olduğunuz işkembeleri tuzlu ve limonlu suya koyup bir süre bekletin.

İyice ağaran işkembeleri yeniden bol suyla yıkayın.

İşkembeler temizlenirken dolmanın içini hazırlayın.

Soğanları yemeklik doğrayın.

Pirinç, kıyma ve diğer malzemeleri de soğanlara ekleyin ve hepsini karıştırın.

İşkembeleri kare kare kesin ve ortalarına dolma harcından birer kaşık koyun.

Bohça gibi kapattığınız işkembelerin ağzını yorgan iğnesi ve iplikle dikin.

Bütün işkembeleri doldurduktan sonra tencereye yerleştirin.

3 su bardağı su ve tuz ilave edin ve 40-60 dakika kadar pişirin.

Tabaklara bölüştürdüğünüz dolmaları bol kimyonla servis edin. Afiyet olsun…