GeriEt Yemeği Tarifleri Hardallı rozbif tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hardallı rozbif tarifi

Hardallı rozbif tarifi

Et sevenlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir tarifimiz var: Hardallı rozbif. Baharatlarla güzelce marine olan nefis dana bonfile fırında kısa süre içinde pişiyor ve sofranıza geliyor. Oldukça kolay bir yemek olan hardallı rozbifin malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet dana bonfile
  • 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı tane karabiber
  • 6 dal taze biberiye

Hardallı rozbif tarifi Nasıl yapılır?

Bonfilenin üzerine içine karabiber, tuz, hardal, taze biberiye, zeytinyağı ve esmer şekeri ekleyin ve iyice harmanlayın.

Üzerini kapatıp yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin

Daha sonra eti, kızdırdığınız tavaya atıp çevire çevire eşit bir şekilde mühürleyin

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin, et mühürlenince üzerine alın

Eti 220 derecede pişmiş seviyorsanız 30 dakika, az pişmiş seviyorsanız 15 dakika pişirin

Keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin

Rozbif dilimlerini servis tabağına alın.

Tuz, karabiber ve renkli biber serpip servis edin. Afiyet olsun…