GeriBalık Tarifleri Hamsi böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamsi böreği tarifi

Hamsi böreği tarifi

Karadeniz mutfağında sık sık balık kullanılır. Çorbası, kızartması, buğulaması gibi birçok yemeği ile en sık tercih edileni tabii ki hamsi. Tazesini kış mevsiminde bulabileceğiniz hamsi ile Giresun mutfağına ait hamsi böreği yapabilirsiniz. Muhteşem iç pilavı ile hamsi birleşince tadına doyum olmuyor. Balık severlerin bayılacağı hamsili börek nasıl yapılır? İşte cevabı…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram hamsi
  •  3 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Maydanoz
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı fıstık
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Su

Hamsi böreği tarifi Nasıl yapılır?

  • Hamsileri yıkayıp, süzgeçten geçirin.
  • Yıkadığınız hamsilerin kılçıklarını temizleyin.
  • Geniş bir tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyup, eritin.
  • Soğanları ince ince doğrayın.
  • Kızdırdığınız yağda, soğanları kavurun.
  • Fıstıkları da üzerine ekleyerek renkleri dönene kadar kısık ateşte kavurun.
  • Ardından içerisine üzümü ve pirinçleri ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Üzerine yarım limon sıkarak, karabiber, tuz ve kırmızı biber ilave edip tekrar karıştırın.
  • Pirinçlerin üzerini geçecek şekilde kaynamış su dökün.
  • Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
  • Maydanozları ince ince kıyıp, pişen pilava ilave edin.
  • Hamsileri mısır ununa bulayın.
  • Ardından yağladığınız tavaya boşluk kalmayacak şekilde dizin.
  • Üzerine hazırladığınız harcı döküp, güzelce yayın.
  • Kalan hamsileri de mısır ununa bulayarak harcın üstüne dizin.
  • Alt üst ederek ateşte pişirin.
  • Afiyet olsun.