GeriEt Yemeği Tarifleri Güveç tarifi (Etli)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Güveç tarifi (Etli)

Güveç tarifi (Etli)

Ağır pişen ateşte yumuşacık etiyle sevdiklerinize lezzet şöleni hazırlayacağınız güveç tarifi kolay yapımıyla akşam yemeklerinize renk katıyor. aynı zamanda malzemeleriyle zengin bir vitamin ve protein deposu, damak çatlatan etli güveç tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarıyla karşınızda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram kuzu kuşbaşı et
  • 100 gram taze fasulye
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Tuz

Güveç tarifi (Etli) Nasıl yapılır?

İlk olarak tencere ya da toprak kabın içine kuşbaşı etleri döşeyin.

Kuru soğanı ince ince doğrayıp etlerin üzerine ekleyin.

Yeşil biberleri ve taze fasulyeleri önce yıkayıp, ortadan ikiye bölün ve etin üzerine katın.

Patatesleri soyup küp küp doğrayarak ekleyin, patlıcanları ve kabakları alaca soyun, küp küp doğrayarak güvece ekleyin.

1 diş sarımsak ve domatesleri de ekleyin.

Son olarak 1 kahve fincanı sıvı yağı ve yarım su bardağı suyu, tuz da ekleyerek tencerenin ağzını kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun. 1-1,5 saat pişirdikten sonra güveci servis tabağına ters çevirerek ve sıcak olarak servis yapın.