GeriTavuk Yemeği Tarifleri Fırında sarımsaklı tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında sarımsaklı tavuk tarifi

Fırında sarımsaklı tavuk tarifi

Sarımsağın farklı bir tat verdiği bu pratik tarifin tadına doyum olmaz...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4-6 adet tavuk göğsü veya kemiksiz but
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 100 gram tereyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırında sarımsaklı tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştırın.

Diğer tarafta bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarımsakları ekleyip 1-2 dakika kavurun ve ocağı kapatın. Yağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştırın. Tavukları bu karışıma iyice bulayıp, hafifçe sıvı yağla yağladığınız tepsiye dizin.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirin. Servise sunarken yanına patates kızartmasını garnitür olarak kullanabilirsiniz.