GeriEt Yemeği Tarifleri Cafe de Paris soslu bonfile tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cafe de Paris soslu bonfile tarifi

Cafe de Paris soslu bonfile tarifi

Cafe de Paris sosu, et yemeklerine ayrı lezzet katıyor. Çeşitli restoranların menüsünde yer alan bu nefis sosla, akşam yemeğinize renk katabilirsiniz. Cafe de Paris soslu bonfile, tarif listenizin favorilerinden biri olacak. Peki Cafe de Paris soslu bonfile nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tarifi ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram bonfile

Sosu için:

  • 100 gram tereyağı
  • 1/3 su bardağı krema
  • 50 gram rokfor peyniri
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • Bir kaç dal dereotu

Cafe de Paris soslu bonfile tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını tencerede eritin.

Ardından diğer sos malzemelerini de ekleyip pişirin.

Daha sonra eti tavada pişirin.

Her iki tarafı da güzelce piştikten sonra etleri dilimleyin.

Son olarak üzerine sosu gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun...