GeriTavuk Yemeği Tarifleri Fırında milföylü tavuk but tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında milföylü tavuk but tarifi

Fırında milföylü tavuk but tarifi

Sofralarımızın en çok sevilen yemeklerinden olan tavuğu bir de bu tarifle deneyin.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk but
  • But başına 1 milföy hamuru
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Fırında milföylü tavuk but tarifi Nasıl yapılır?

Butları bol suda yumuşayana kadar haşlayın ve tuzlayın. Dondurucudan çıkardığınız milföy hamurlarını çözülmesi ve sararken kırılmaması için kısa bir süre bekletin.

Yumuşayan milföyleri 2 eşit parçaya bölün. Milföyleri butların kemik kısmına iki parça da görünecek şekilde iki şerit olarak sarın. Milföy sarılı tavukları ek yerleri tepsiye gelecek şekilde dizin ve üzerilerine yumurta sarısı sürün, isteğe göre çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavuklar ve milföyler kızarana kadar pişirin.