Fatih Sarması Tarifi
Son günlerde adından sıkça söz ettiren Fatih sarması hem sunum olarak hem de tat olarak hafif pasta severlere hitap ediyor. Peki Fatih sarması nasıl yapılır? İşte, Fatih sarmasının malzemeleri ve kolay tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 6 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Elmalı püre için;
- 3 elma
- 4 su bardağı tozşeker
- 4 su bardağı su
- 1 limonun suyu
Süslemek için;
- Pudra şekeri
- Mevsim meyveleri (Çilek, vişne, yaban mersini)
Fatih Sarması Tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp ayrı kaselerde çırpın. Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkıp ayırın.
Hamur yoğurma kabına un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Ortasını havuz gibi açıp tozşeker, yumurta sarıları ve aklarını azar azar ilave ederek yoğurun.
Hazırladığınız pandispanya hamurunu yağlanmış fırın tepsisine ince bir tabaka halinde serin. Önceden ısıtılmış fırında pandispanya kıvamına gelinceye kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.
Sosu için, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavaya alıp şekerle birlikte karamelize edin. Su ve limon suyunu ekleyip karamelize etmeye devam edin. Suyunu çekince ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
Pandispanya hamurunu düz bir zemine alın. Üzerine elmalı şerbeti sürün. Rulo şeklinde özenle sarın. Üzerine pudra şekeri ve çilek, yaban mersiniz, vişne gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz.