Elbasan tava tarifi
Elbasan, bugün Arnavutluk sınırları içinde bulunan 1466 ile 1912 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu’nun sancağı olmuş bir şehir. Elbasan tava yemeği de adını bu şehirden alıyor. Geçmişten günümüze mutfaklarda çok önemli bir yeri olan bu et yemeği genelde esnaf lokantalarının vazgeçilmezidir ama siz dilerseniz evde de yapabilirsiniz. İşte malzemelerini ve yapılışını aşağıda bulabileceğiniz nefis Elbasan tava tarifimiz…
Yapımı için malzemeler
- 800 gram kuzu kol
- 10 adet arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için:
- 3 adet yumurta sarısı
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı su
Elbasan tava tarifi Nasıl yapılır?
Yağları tencerede kızdırıp etleri yağda çevirerek mühürleyin.
Ardından arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyip 2-3 dakika daha çevirin.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
Etler pişerken terbiyesi için gerekli malzemeleri bir kasede çırpın.
Etleri fırın kabına alıp üzerine terbiyesini gezdirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin.
Üzeri kızarana kadar pişirdiğiniz Elbasan tavayı sıcak servis edin. Afiyet olsun…