GeriTatlı Tarifleri Dondurma kızartması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dondurma kızartması tarifi

Dondurma kızartması tarifi

Dondurma kızartması ya da kızarmış dondurma genelde Asya restoranlarında karşımıza çıkan bir tatlı. İnsan ilk başta “Dondurma nasıl kızarır ki, erimez mi?” diye düşünüyor ama tadına bakınca merak yerini beğeniye bırakıyor. Siz de dondurma kızartmasını evinizde denemek isterseniz, malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram Maraş dondurması
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • Yarım su bardağı fındık
  • Yarım su bardağı badem
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Dondurma kızartması tarifi Nasıl yapılır?

Dondurmayı yumuşaması için oda sıcaklığında bir süre bekletin.

Bu sırada fındık ve bademi incecik dövün ya da mutfak robotunda çekin.

Mısır gevreğini de robottan geçirin.

Dondurma yumuşayınca dondurma kaşığı yardımıyla toplar yapın.

Bu topları yeniden dondurucuya kaldırıp sertleşmelerini sağlayın.

Mısır gevreği, fındık, badem, Hindistan cevizi, esmer şeker ve tarçını çukur bir kasede karıştırın.

Yumurtalardan birinin sarısını beyazından ayırın.

Hazırladığınız dondurma toplarını önce yumurta beyazına ardından mısır gevrekli karışıma bulayın.

Topları yeniden dondurucuya kaldırın ve 30 dakika dinlendirin.

Ardından dondurucudan çıkarıp diğer yumurta beyazıyla aynı işlemi tekrarlayın.

Bu kez topları dondurucuya kaldırmak yerine iyice kızdırdığınız sıvı yağa atıp her tarafını güzelce kızartın.

Dondurma kızartmanız hazır! Afiyet olsun…