GeriAtıştırmalık Tarifleri Dıvıl köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dıvıl köfte tarifi

Dıvıl köfte tarifi

Patates köftesine benzerliğiyle bilinen Nevşehir'in lezzetli köftesi dıvıl tarifi günün her saatinde size eşlik edebilir. Patatesle hazırlanan dıvıl köftesi malzemeleri arasında ayrıca bulgur da yer alıyor. Siz de denemek isterseniz, işte dıvıl tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Zeytinyağı

Dıvıl köfte tarifi Nasıl yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyup küp küp kesin ve haşlayın.

Bulguru çukur bir kaba koyun. Üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyin ve şişmesi için üstünü kapatın.

Haşlanan patatesleri çatal yardımıyla püre kıvamına getirin.

Daha sonra patatesleri bulgurun üzerine ilave edin.

Üzerine un, yumurta ve tuzu da ekledikten sonra yoğurun.

Avuç içinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalarla toplar elde edin.

Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartın.