GeriÇorba Tarifleri 4 kaşık çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

4 kaşık çorbası tarifi

4 kaşık çorbası tarifi

Akşam yemeği için hazırlıklara başlayanlar yeni ve farklı tarif arayışlarına girdiler. Bunlardan biri de 4 kaşık çorbası oldu. Adından da anlaşılacağı gibi 4 çeşit malzemenin aynı ölçüde ilave edildiği 4 kaşık çorbası tarifi ve yapımı da bir o kadar pratik. İşte,4 kaşık çorbası nasıl yapılır merak edenlere tarifin detayları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 7 su bardağı sıcak su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 5-6 damla limon suyu

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber

4 kaşık çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Önce bu dört malzeme olan yeşil mercimek, kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci yıkayıp süzgeçten geçirin.

Sıcak suda kaynamaya bırakın. Diğer yandan da terbiyesini hazırlayın.

Terbiyesi için gerekli malzemeleri bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe alarak terbiyeye ekleyerek ılıtın ve yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ilave edin.

Çorbayı bir yandan sürekli karıştırın ve altını kısın. Sosunu hazırlamaya başlayın.

Sosu için; tereyağı tavaya alın, naneyi, toz biber ve karabiberi kavurarak çorbanın üstüne ekleyerek karıştırın.

Servis ederken çorbanın üzerine sosu gezdirin. Afiyet olsun...