Fotoğraf: AA
Son Güncelleme:
Çöp şiş tarifi
Çöp şiş geçmişi Osmanlı zamanlarına dayanan en eski sokak lezzetlerimizden biri. Özellikle yaz aylarında Ege’ye inerken İzmir-Aydın Karayolu üzerinde Torbalı, Selçuk ve Ortaklar’da bulunan çöp şişçilerde mola vermek bir adettir. Sulak alanlarda yetişen kamışlardan elde edilen kargı adı verilen 20 santimetrelik şişlere dizili etler ve kuyruk yağı, odun kömürü ateşinde pişirilir ve ortaya benzersiz bir tat çıkar. Ama yolunuz İzmir’e düşmeden de bu lezzete evinizde doyabilirsiniz. İşte evde nefis çöp şiş yapmak için ihtiyacınız olan tek tarif…
Yapımı için malzemeler
- 200 gram bonfile
- 50 gram kuyruk yağı
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Kekik
- Biberiye
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kimyon
Çöp şiş tarifi Nasıl yapılır?
Bonfileleri küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Süt, zeytinyağı ve baharatları derin bir kasede karıştırın.
Etleri bu sosa yatırıp 1-2 saat kadar dinlendirin.
Ardından etleri ve aynı şekilde doğradığınız kuyruk yağını kargılara aralık kalmayacak şekilde dizin.
Etler şişin yarısını geçmemeli.
Izgarayı veya döküm tavayı iyice ısıtıp şişleri tavaya alın.
Etlerin her tarafını iyice pişirip soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…