Çikolata kaplı çilek ile kalp brownie tarifi
Şöyle bol çikolatalı güzel bir brownie'ye kim hayır diyebilir? Hele bir de yanında çikolata kaplı çilekler olursa... Off, tadından yenmez! Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev nefis bir tarif hazırladı sizin için. Özel günlerde vazgeçemeyeceğiniz bu brownie'yi mutlaka denemelisiniz...
Yapımı için malzemeler
Brownie için:
- 240 gram bitter çikolata (2,5-3 paket)
- 150 gram tereyağı (10 yemek kaşığı)
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 95 gram un (6 yemek kaşığı)
- 30 gram kakao (2 yemek kaşığı)
- Yarım çay kaşığı tuz
Çilekleri için:
- 160 gram sütlü ya da bitter çikolata (2 paket)
- 20 adet çilek
- 2 yemek kaşığı beyaz çikolata
Çikolata kaplı çilek ile kalp brownie tarifi Nasıl yapılır?
Brownie için benmaride tereyağını eritip içinde çikolatayı eritin.
Şeker ilave edip iyice karıştırın.
Oda sıcaklığındaki 2 yumurtayı teker teker ekleyin ve iyice karıştırın.
Vanilin kakao ve unu ekleyip karıştırın.
Pişirme kalıbı olarak 20-22 santimetre çapında kelepçeli kalıp kullanın.
Kalıbın içine pişirme kağıdı yerleştirin ve karışımı içine dökün.
180 derece sıcak fırında fansız şekilde 25-30 dakika pişirin.
Bu arada 20 dakikadan itibaren kürdan testi yapın çünkü kekin içi hafif nemli olmalı.
Çilek için çikolatayı benmaride eritin.
Çilekleri içine banıp yağlı kağıt üzerine dizin ve 1 saat soğutun.
Beyaz çikolatayı da benmaride eritip üzerini süsleyin.
Brownie'yi kalp şekilde kurabiye kalıpları ile kesip üzerinde çilek ile servis edin. Afiyet olsun...